Οι επίλεκτοι Έλληνες διεθνείς και οι άσοι της Σερίφου «γεμίζουν» ανθρωπιά τα δίχτυα στον Άλιμο

Οι δύο ομάδες από τον περσινό μεταξύ τους αγώνα
Υπό την αιγίδα των δραστήριων μελών του παραρτήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Φίλων Ολυμπιακού Σερίφου, που για ακόμη μια φορά πρωτοπορεί με την δράση της, θα διεξαχθεί σήμερα στο γήπεδο Τραχώνων Αλίμου (3μ.μ)  φιλανθρωπικού χαρακτήρα ποδοσφαιρικός αγώνας. Αντίπαλοι η ομάδα των επίλεκτων παλαιμάχων διεθνών και αυτή των παλαιμάχων Σερίφου που θα παίξουν για την ενίσχυση του Κοινωνικού παντοπωλείου Αλίμου.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

ΜΕ πρωτοβουλία των παιδιών της Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου οι οποίοι αποτελούν και την βάση της ομάδος παλαιμάχων του όμορφου νησιού, διεξάγεται σήμερα για δεύτερη χρονιά στο γήπεδο του Αλίμου επί της Λεωφόρου Ιωνίας, ένας αγώνας διαφορετικός από τους άλλους. Θα ξεκινήσει στις 3μμ στο γήπεδο Τραχώνων  στον αγωνιστικό χώρο του οποίου, θα βρεθούν μεταξύ άλλων άσοι όπως οι Πέτρος Ξανθόπουλος, Πέτρος Μίχος, Ανδρέας Μπονόβας, Γιώργος Βαϊτσης, Χρήστος Αρβανίτης, Παναγιώτης Κελεσίδης, Νίκος Βαμβακούλας, Χρήστος και Κώστας Καλτσάς, Αντώνης Τζανετουλάκος, Κώστας Φρατζέσκος, Χρήστος Αρδίζογλου, Λάμπρος Γεωργιάδης, Νίκος Πατσιαβούρας, Μιχάλης Γεροθόδωρος, Νόνι Λίμα, Τάκης Παντέλης, Αντώνης Στράντζαλης,  Μπάμπης Σταυρόπουλος, Γιάννης Λάλλας, Θανάσης Μπέλλος, Γιώργος Προβατάς, αλλά και ο Γιώργος Βαζάκας.

Η συγκεκριμένη ομάδα έχει συγκροτηθεί μετά τις προσπάθειες του Ανδρέα Μπονόβα, ο οποίος είναι αρχηγός και «ψυχή» της. Και ένα τηλεφώνημα από τον «Μπονέ» είναι ικανό κάθε φορά, που υπάρχει αγώνας, να συγκεντρωθούν οι άσοι που πλαισιώνουν τη ομάδα και όπως είναι λογικό την βάση τους, αποτελούν άσοι του Ολυμπιακού. Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι οι Χρήστος Καλτσάς, Παναγιώτης Κελεσίδης, Μπάμπης Σταυρόπουλος, Πέτρος Ξανθόπουλος και ο Γιάννης Λάλας και βάση εκτός από τους προαναφερθέντες, οι Χρήστος Αρδίζογλου, Νίκος Πατσιαβούρας, Τάσος Στράντζαλης, Νόνι Λίμα, ενώ οι Αντώνης Τζανετουλάκος, Νίκος Γιούτσος και Γιάννης Γκαιτατζής, έχουν διατελέσει εκλέκτορες της ομάδος.

Άσοι που έχουν φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο και ως παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές πια αποδεικνύουν με τη δράση τους, ότι δεν λησμονούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της λειτουργίας τους. Και μέρες που είναι, αποφάσισαν για ακόμη μια φορά, να βάλουν με τον τρόπο που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ένα διαφορετικό γκολ. Να πούνε με τον δικό τους τρόπο τα… κάλαντα  στις άπορες οικογένειες παραμονή Χριστουγέννων και να σκοράρουν στα δίχτυα της ανθρωπιάς….

Γ. ΛΥΜΒΑΙΟΣ: «ΧΑΡΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΓΙΝΕ ΘΕΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ»

Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, και οι Μπονόβας, Κελισίδης, Καλτσας, Τζανετουλάκος, Στράτζαλης, Λυμβαίος, Λιβάνιος, που φωτογραφήθηκα πέρσι μπροστά στα τρόφιμα που είχαν μαζευτεί με φόντο τις σημαίες της ΠΕΦΟ, θα είναι μεταξύ αυτών που θα δώσουν παρόν στον αγώνα
Γι’ αυτό και σήμερα (3μμ), θα συγκεντρωθούν στο γήπεδο Αλίμου, επί της Λεωφόρου Ιωνίας, μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, για  να δώσουν ένα αγώνα διαφορετικό από τους άλλους. Αγώνα που θα διεξαχθεί  υπό την αιγίδα των δραστήριων μελών του παραρτήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Φίλων Ολυμπιακού Σερίφου, και πρωτοστάτες τους  Γιάννη Λιμβαίο και Πέτρο Λιβάνιο.

«Για εμάς στη Σέριφο, και ιδιαίτερα στο παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Φίλων Ολυμπιακού της οποίας είμαστε μέλη, είναι τιμή που ο αγώνας με τους επίλεκτους παλαίμαχους διεθνείς, έγινε θεσμός. Βλέπουμε από κοντά ινδάλματα των παιδικών μας χρόνων με τους οποίους έχουμε αναπτύξει πια μια διαφορετική σχέση  και όχι απλά και μόνο αυτή του οπαδού προς το είδωλο ποδοσφαιριστή. Άλλωστε γι αυτό και θα είναι η πέμπτη  φορά που τα τρία τελευταία χρόνια, θα συναντηθούμε μαζί τους για να παίξουμε για φιλανθρωπικό σκοπό. Και είναι πολύ σημαντικό, και ιδιαίτερη χαρά για όλους  μας ότι θα μπορέσουμε στο πνεύμα των ημερών και του πνεύματος των Χριστουγέννων, να προσφέρουμε κάτι -έστω και από το υστέρημά  τους κάποιοι- στους συνανθρώπους μας. Και χαιρόμαστε που και οι συντοπίτες μας στη Σέριφο, συνέβαλαν στο μέτρο του δυνατού για την επιτυχία αυτού του αγώνα, στέλνοντας και από το νησί τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αλίμου. Μάλιστα, δεν σας κρύβω ότι αυτή τη φορά, έχουμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία και ως ομάδα, ελπίζουμε ότι θα σταθούμε ανταγωνιστικοί απέναντι στους αντιπάλους μας, που σαφώς έχουν περισσότερη από εμάς πείρα και έχουν γράψει σελίδες δόξης στο ελληνικό ποδόσφαιρο», μας τόνισε μεταξύ άλλων, ο  Γιάννης Λιμβαίος, που θα τον χαρακτηρίζαμε ακρογωνιαίο λίθο, πάνω στον οποίο ‘στήθηκε’ η σημερινή εκδήλωση.

Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΣΕΡΙΦΟΥ

Ο αρχηγός και πρόεδρος της επίλεκτης ομάδας Σερίφου Γ. Λιμβαίος ανταλλάσσει αναμνηστικά με τους Παλαιμάχους άσσους Καλτσά, Λίμα και Μπονόβα, από τον περσινό αγώνα
Απέναντί στους επίλεκτους Έλληνες διεθνείς λοιπόν, οι παλαίμαχοι της Σερίφου, την βάση των οποίων αποτελούν τα μέλη του παραρτήματος Π.Ε.Φ.Ο. του όμορφου νησιού.

Με την ομάδα των παλαιμάχων Σερίφου, που έχει προπονητή τον Γιάννη Μητροφάνη, αναμένεται μεταξύ άλλων να είναι παρόντες οι: Ιωάννης Νικολάου, Σπύρος Φραγκουλάκης και Γιώργος Παπατριανταφύλλου, που ως τερματοφύλακες, θα επιχειρήσουν να προστατέψουν την εστία τους από τις …βολές των ελλήνων διεθνών. Και από εκεί και πέρα οι Νετάλης Μποφίλιος, Μίλτος Πελοποννήσιος,  Παναγιώτης Αντωνάκης, Νίκος Ρεβύθης, Πέτρος Λιβάνιος, Ιωάννης Λυμβαίος,Μιχαήλ Τσιλάβης, Κώστας Γούναρης, Μιχαήλ Λιβάνιος, Δημήτρης Σκουρλάτος,  ΚλεΆνθης Γαλανός,  Στέλιος Αντωνάκης, Γεωργιος Ζαχαρίς, Ζησης Γαλανός, Δημοσθένης Διαμαντής, Φωκιων Γαβριήλ, Ιωάννης Χρυσολωράς, Δημητρης Παπαγιάννης, και Δημήτρης Βαραγιάννης.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο παλαίμαχος διεθνής διαιτητής Ανδρέας Πασπαλιάρης  και μεταξύ άλλων οι διοργανωτές, θα τιμήσουν και τον δήμαρχο Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, για το κοινωνικό του έργο.

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ Π.Ε.Φ.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ

Και με αφορμή έναν αγώνα, που έγινε πια θεσμός, αυτόν δηλαδή μεταξύ των Επίλεκτων της Εθνικής Ελλάδος και των παλαιμάχων Σερίφου, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, σε ένα αγώνα, για  κοινωνικό σκοπό, προκειμένου να ενισχυθεί με τρόφιμα το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αλίμου

Να σημειώσουμε εδώ για ακόμη μια φορά, ότι το παράρτημα, της ΠΕΦΟ Σερίφου,  στην 12ετή λειτουργία του, έχει επιδείξει σπουδαίο κοινωνικό έργο και όχι μόνο στο όμορφο νησί των Κυκλάδων. Τόσο με την οικονομική ενίσχυση άπορων οικογενειών στη Σέριφο, όσο μεταξύ άλλων και με προσφορά σε σχολεία του νησιού(σ.σ. αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος για την κάλυψη των αναγκών του), δημιουργία παιδικής χαράς αξίας 2.300 ευρώ στο νηπιαγωγείο του νησιού μέχρι και αγορά βιοχημικού αναλυτή αίματος αξίας 11.000 ευρώ, για το Αγροτικό Ιατρείο Σερίφου.  Επίσης, το καλοκαίρι που μας πέρασε  ευαισθητοποιημένη τόσο για τις ανάγκες της περιβαλλοντικής προστασίας του νησιού  όσο και για τις κοινωνικές ανάγκες της εποχής ,συγκέντρωσε με μεγάλη προσπάθεια 320 κιλά πλαστικά καπάκια φιαλών και τα δώρισε στον Σύλλογο παραπληγικών και κινητικά αναπήρων του νομού Πέλλας με έδρα τα Γιαννιτσά, για να προμηθευτούν σχετικά  αμαξίδια.

Και τέλος, ετοιμάζονται να στρώσουν με πλαστικό τάπητα το γήπεδο της παραλίας  στον Αυλόμωνα, για να γίνει πόλος έλξης για τη νεολαία του νησιού.

H αφίσα που τύπωσαν οι διοργανωτές
Και όπως αποδεικνύεται και από την πρωτοβουλία που πήραν δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα του 2015 η χάρη της δράσης τους εξαπλώνεται και στην Αττική, με πρώτο σταθμό τον Άλιμο… Και την πρωτοβουλία,  που με επιτυχία έφεραν σε πέρας πέρσι, πραγματοποιούν και εφέτος, σε ένα παιχνίδι, που είναι πια θεσμός και εντάσσεται στο ετήσιο καλεντάρι της δράσης των επίλεκτων παλαιμάχων διεθνών.

Οι άνθρωποι της ΠΕΦΟ Σερίφου, πιστοποιούν  ότι ο αθλητισμός και δει το ποδόσφαιρο, δεν έχει σύνορα και επιβάλετε όσοι το υπηρετούν να ποιούν ήθος και να προάγουν με τις ενέργειές τους τον πολιτισμό. Και με την δραστηριότητά τους στον Αλιμο, γίνονται οι καλύτεροι κοινωνοί σε όλα όσα πρεσβεύει με την ιδρυτική της διακήρυξη η Πανελλήνια Ένωση Φίλων της λαοφιλούς ομάδος.

Γι’  αυτό και οι φίλαθλοι, ανεξάρτητα με συλλογική-οπαδική προέλευση, στήριξαν την πρωτοβουλία που ανέλαβαν και στο γήπεδο του Αλίμου θα κομίσουν από όσπρια, ζυμαρικά, αλεύρι και ζάχαρη μέχρι γάλα, κρέας, λάδι, γλυκίσματα και φρούτα. Για όλους όσοι τα έχουν ανάγκη αυτές τις ημέρες και θα τους προσφερθούν από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αλίμου.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ SUPERLEAGUE

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ!

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΜΗΝΑ

Τρίβουν τα χέρια τους στον Ατρόμητο Κερατσινίου με Μπάμι

Χώρισαν μετά από 18 χρόνια Μπέος-Δαμιανάκη

Το χαμένο ταλέντο: «Γεμάτο» 90λεπτο σε επίσημο αγώνα μετά από 13 μήνες ο Σωτήρης Νίνης

Από το κακό στο χειρότερο ο Ολυμπιακός...

Συνελήφθη υπάλληλος πρακτορείου ΟΠΑΠ – Σκηνοθέτησε ληστεία για να δικαιολογήσει υπεξαίρεση

Δύο χρόνια απαγόρευση οδήγησης και 100 ώρες κοινωνική εργασία «έφαγε» ο Ρούνεϊ

Κούγιας για Πάους: «Μετράω μέχρι το χίλια...»

Πλάκωσε στο ξύλο τον Κούγια ο Μελισσανίδης

Προς αποκλεισμό από το Μουντιάλ η Εθνική (video)

Ο «τυφώνας» Στεφανίδη σάρωσε και στις Βρυξέλλες!