Το Πανεπιστήμιο συναντάει την… ΑΕΚ

Η αφίσα, που έχουν τυπώσει οι διοργανωτές
Σπουδαία ποδοσφαιρική συνάντηση θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου (3.30 μ.μ.)στις αθλητικές εγκαταστάσεις Batista Sports Center, που βρίσκονται στη Λεωφόρο Καραμανλή και Δεκελίας 193. Η ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα αντιμετωπίσει τους παλαίμαχους της ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι, που αναμένεται ως γιορτή και θα τιμηθούν προσωπικότητες της ΑΕΚ και της διαιτησίας. 

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

Την ποδοσφαιρική ιστορία της ΑΕΚ στα πρόσωπα των Ντενιέλ Μπατίστα και Λάμπρου Γεωργιάδη, θα τιμήσει σήμερα Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου η ομάδα του  Πανεπιστημίου Αθηνών, σε παιχνίδι με τους παλαίμαχους της ΑΕΚ, που  θα ξεκινήσει στις 3.30 μ.μ. στο γήπεδο Batista Sports Center στη Λεωφόρο Καραμανλή και Δεκελίας 193

Και ο αγώνας, των παλαίμαχων της ΑΕΚ με την ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναμένεται ως γιορτή. Και για τους διοργανωτές  οι οποίοι αριθμούν πέντε χρόνια ποδοσφαιρικής δράσης με συμμετοχή μεταξύ άλλων και στο Πρωτάθλημα της ΑΔΕΔΥ, αλλά και για τους παλαίμαχους της ΑΕΚ.

«Ο συγκεκριμένος αγώνας θα είναι μια ευκαιρία για να αποδείξουμε τον κοινωνικό χαρακτήρα της λειτουργίας μας και ότι επιθυμούμε μέσω του ποδοσφαίρου να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο»,  μας τόνισε ο εκ των δημιουργών της ομάδας του Πανεπιστημίου Σταύρος Μωυσίδης και συνέχισε: «Η δημιουργία αυτής της ποδοσφαιρικής γιορτής με τους παλαίμαχους της ΑΕΚ, ήταν μια ιδέα του φίλου και συγχωριανού μου Λάμπρου Γεωργιάδη, που  δεν σας κρύβω , ότι τον κάναμε μεταγραφή και στην ομάδα μας. Και φυσικά αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον απ όλους εμάς, αφού δεν παίζουμε κάθε ημέρα με άσους, που είναι ιερά τέρατα του ποδοσφαίρου μας, οι οποίοι έχουν τιμήσει τη φανέλα με το εθνόσημο και ούτε τους βλέπουμε σε κάθε αγώνα που δίνουμε».

Η νεανική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επάνω σειρά από αριστερά Σταυρόπουλος, Μπεναρδής, Χολέβας, Νικολούλης, Γκαβέλας Άρης, Αθανασόπουλος, Θέος, Χαρατσής, Παπαπέτρου Κάτω: Κομπορόζος, Γκάτσης, Γρηγορακάκης, Καμίδης, Σπαθούλας, Μωυσίδης, Αμούτζιας, Ιωαν. Γκαβέλας Χριστόπουλος, Π. Γκαβέλας
Όμως ποια είναι η ομάδα του Πανεπιστημίου, που θα αντιμετωπίσουν τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου  οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ;

«Η αρχική μας ονομασία ήταν Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού την ομάδα, που έχει μέσο όρο ηλικίας τα 40 χρόνια, αποτελούν διοικητικοί υπάλληλοι των Ανωτάτων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Και με τα αρχικά , Ο.Δ.Π.Τ.Ε. συμμετείχαμε από το 2011 στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Τομέα της ΑΔΕΔΥ, που ως θεσμός υπάρχει από το 1984 και απασχολεί σχεδόν 1500 αθλητές εργαζόμενους από το Δημόσιο.  Την ομάδα, είχαν δημιουργήσει οι  Πέτρος Ζούνης, που είναι οπαδός της ΑΕΚ, ο Ζήκος Τσανάκας και ο ομιλών. Και η εκπροσώπηση της ομάδος, συνεχίστηκε με τον σημερινό προπονητή Θεόφιλο Μπεναρδή και έναν από τους καλύτερους παίχτες του θεσμού,  το Νίκο Χαρατσή, που είναι ο γκολκίπερ της ομάδος μας και μεταξύ άλλων και μουσικός παραγωγός στο parearadio. Να σημειώσω εδώ, ότι πέρσι, εκπρόσωποί μας ήταν και οι ήταν και οι συνάδελφοι Νάνσυ Μιχοπούλου, Πλουμίτσα Μινάκη και Αχιλλέας Δημόπουλος. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι εργαζόμενοι από διάφορους τομείς του Πανεπιστημίου. Όπως οι Σχολές, το Κέντρο Δικτύου, η Τεχνική Υπηρεσία, από το τμήμα με τις Προμήθειες, από τη Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης και φυσικά εκπροσώπων από τη Φιλοσοφική, τη Θεολογική και την Ιατρική Σχολή. Η ομάδα μας πάντα πρωταγωνιστεί αγωνιστικά με την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει ο Θεόφιλος Μπεναρδής κατακτώντας το κύπελλο το 2015 και την άνοδο της ομάδας φέτος στην Α΄ κατηγορία της ΑΔΕΔΥ. Τα προηγούμενα έτη έχει κατακτήσει τρείς φορές την τρίτη θέση και μία την πέμπτη. Φέτος τον Ιούνιο κατέκτησε και το κύπελλο στο 8ο Τουρνουά φίλων Απόλλωνα Σμύρνης  «Αναγέννηση» . Ακόμα μία μεγάλη διάκριση για την ομάδα και εμένα προσωπικά η τιμητική διάκριση από την UNESCO Πειραιώς&Νήσων για την προσφορά στον εργασιακό Αθλητισμό».

Σ. Μωυσίδης: «Τιμή μας, που θα παίξουμε με την ΑΕΚ»

Και ο κ. Μωυσίδης, που επί σειρά ετών  την δεκαετία του 1980, ήταν Πρωταθλητής  σε δρόμους ημιαντοχής  ως αθλητής του Πανελληνίου και εκ των δημιουργών της ομάδος του Πανεπιστημίου  κ. Σταύρος Μωυσίδης,  συνεχίζει: «Ως ποδοσφαιριστές, πρέπει να κάνουμε πράγματα ουσίας και να προσφέρουμε στην κοινωνία, όσα περισσότερα μπορούμε. Είναι  τιμή και χαρά  για εμάς, που θα φιλοξενήσουμε τους φίλους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της ιστορικής ΑΕΚ, τους οποίους ευχαριστούμε για την αποδοχή της πρόσκλησής μας. Και φυσικά ως γηπεδούχοι θα πληρώσουμε και τα έξοδα  διεξαγωγής του αγώνα. Είναι γνωστό , ότι  ο αθλητισμός ενώνει. Και ότι το ποδόσφαιρο, ως το λαοφιλέστερο άθλημα, δεν  είναι μόνο βία και διαφθορά, όπως πολλοί θεωρούν, αλλά και κοινωνική προσφορά. Προσφορά, που επιδιώκουμε ως ομάδα του Πανεπιστημίου, να την αναδείξουμε με την συμμετοχή μας στο Πρωτάθλημα της ΑΔΕΔΥ, το οποίο διεξάγεται σε δύο κατηγορίες, με την συμμετοχή 26 ομάδων-Ομοσπονδιών. Και επειδή αντιμετωπίζουμε πάντα το ποδόσφαιρο ως γιορτή, ως εκλεγμένος οργανωτικός γραμματέας,  στους τελευταίους δύο Τελικούς των Πρωταθλημάτων, επιχειρήσαμε να δώσουμε άλλο κλίμα. Ήταν εντυπωσιακή η συμμετοχή της σχολής tae kwo do της δασκάλας Κικής Μαλανδράκη  «Αττική Δύναμη» σε μία μουσική επίδειξη tae kwo do. Ενώ εφέτος, με την χοροδιδάσκαλο Αναστασία Ντούρου και με το Εργαστήρι Παραδοσιακών & Λαϊκών Χορών του Δήμου Περιστερίου έγινε μια γιορτή, που άφησε ικανοποιημένους όλους τους παραβρισκόμενους».

Θα τιμηθούν Μπατίστα-Γεωργιάδης-Λαγογιαννης-ΜητροφάνηςΚαι ο εκπρόσωπος της ομάδας του Πανεπιστημίου Αθηνών  συνεχίζει : «Ως γιορτή λοιπόν αντιμετωπίζουμε και τον αγώνα της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου. Γι’ αυτό και αναμένεται να έχουμε αρκετές εκπλήξεις. Αποφασίσαμε  μάλιστα, να τιμήσουμε την ΑΕΚ στα πρόσωπα δύο παλαιμάχων άσων της,  που έχουν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία. Κατ αρχήν, τον Ντανιέλ Μπατίστα, που παρ’ ότι γεννήθηκε στο Κάπο Βέρντε, ήταν ο πρώτος «μη Έλλην», που με την προσφορά του σε Εθνικό-ΑΕΚ και Ολυμπιακό, μας υποχρέωσε όλους να τον θαυμάζουμε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά  αγωνίστηκε στην Εθνική Ελλάδος τιμώντας τη φανέλα με το εθνόσημο.  Επίσης, θα τιμήσουμε τον Λάμπρο Γεωργιάδη για την προσφορά του στη ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού και ο Λάμπρος, που είναι ακόμη στις μνήμες μας, να αλωνίζει ως άτι με την μακριά χαίτη του.  Θα τιμήσουμε ακόμη τους βετεράνους διαιτητές  Νίκο Λαγογιάννη και Γιάννη Μητροφάνη, οι οποίοι θα διευθύνουν και τον αγώνα σε μια κίνηση πρωτοπορίας, που επιθυμούμε να θεσπίσουμε, να διευθύνουν αγώνες ταυτόχρονα δύο διαιτητές »

Οι αποστολές των ομάδωνΓιορτή λοιπόν το  παιχνίδι της Δευτέρας 12 Δεκέμβρη. Γι’ αυτό και οι υπεύθυνοι της ομάδας των βετεράνων της ΑΕΚ Μιχάλης Σιμιγδαλάς και Γιώργος Καραφέσκος, επεδίωξαν  να «επιστρατεύσει» ο, τι καλύτερο μπορούσαν. Με τους βετεράνους της ΑΕΚ λοιπόν, αναμένεται στην εκδήλωση να δώσουν μεταξύ άλλων παρόν  οι: Στέλιος Σεραφείδης, Κώστας Νεστορίδης, Γιώργος Καραφέσκος, Απόστολος Τόσκας, Χρήστος και Μάριος Αρδίζογλου, Λύσσανδρος Γεωργαμλής, Γιώργος Βλαντής, Παναγιώτης Στυλιανόπουλος, Μάκης Χατζής, Χάρης Κοπιτσής, Ντανιέλ Μπατίστα, Μιχάλης Καρούσης, Μιχάλης Πιθαρούλης, Στέφανος Πορφύρης, Χαράλαμπος Ζαρωτιάδης, Σεραφείμ Σοφιανίτης, Τάσος Αγγελόπουλος, Δημήτρης Ζήσης, Θωμάς Λαγινάς, Λεωνίδας Δαδίτσος, Τριαντάφυλλος Παντελίδης, Άκης Χουλιάρας, Γιάννης Μηλόπουλος, Μιχάλης Βλάχος, Στέφανος Καλεντέρογλου, Κοσμάς Πεσιρίδης. Με την αποστολή των βετεράνων της ΑΕΚ θα είναι παρόντες και οι Νίκος Σεβαστόπουλος, Στέλιος Κωνσταντινίδης, Γιάννης Σπυρόπουλος, Άρης Τσαχουρίδης Χρήστος Αντωνόπουλος. Επίσης, οι Βασίλης Αλεξανδρής, Γιάννης Γάσπαρης (Φάντροκ), ο βετεράνος αθλητής Γιάννης Μόνος , ο εκπρόσωπος του Club Ίλιον Γιώργος Βούλγαρης, και ο φυσιοθεραπευτής και φροντιστής Κώστας Καρυδόπουλος. Και φυσικά το επίτιμο μέλος των παλαιμάχων της ΑΕΚ και εκπρόσωπος της διοίκησης του σωματείου ως υπεύθυνος εφόρων  Κώστας Μάρκου.


Με την  αποστολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι ποδοσφαιριστές του οποίου, έχουν αγωνιστεί σε ομάδες τοπικών Πρωταθλημάτων, εκτός από τον στόπερ Νικήτα Αθανασόπουλο, ο οποίος είχε αγωνιστεί στην Παναχαϊκή, μεταξύ άλλων θα   συμμετέχουν οι : Νίκος Χαρατσης, Γιωργος Χολέβας που είναι τερματοφύλακες. Αλλά και οι Σταύρος Μωυσίδης, Σπύρος Σταυρόπουλος, Θεόφιλος Μπεναρδής, Γιώργος Χολέβας, Θεόδωρος Νικολούλης, Άρης, Γιάννης και Πλάτωνας  Γκαβέλας, Νικήτας Αθανασόπουλος, Κωνσταντίνος Θέος, Νίκος Χαρατσής, Ξενοφώντας Παπαπέτρου, Αθανάσιος Κομπορόζος, Ανδρέας Γκάτσης, Γεώργιος Γρηγορακάκης, Παναγιώτης Καμίδης, Δημήτρης Σπαθούλας, Χριστόφορος Αμούτζιας,  και Δημήτρης Χριστόπουλος.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ SUPERLEAGUE

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ!

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΜΗΝΑ

Τρίβουν τα χέρια τους στον Ατρόμητο Κερατσινίου με Μπάμι

Χώρισαν μετά από 18 χρόνια Μπέος-Δαμιανάκη

Το χαμένο ταλέντο: «Γεμάτο» 90λεπτο σε επίσημο αγώνα μετά από 13 μήνες ο Σωτήρης Νίνης

Από το κακό στο χειρότερο ο Ολυμπιακός...

Συνελήφθη υπάλληλος πρακτορείου ΟΠΑΠ – Σκηνοθέτησε ληστεία για να δικαιολογήσει υπεξαίρεση

Δύο χρόνια απαγόρευση οδήγησης και 100 ώρες κοινωνική εργασία «έφαγε» ο Ρούνεϊ

Κούγιας για Πάους: «Μετράω μέχρι το χίλια...»

Πλάκωσε στο ξύλο τον Κούγια ο Μελισσανίδης

Προς αποκλεισμό από το Μουντιάλ η Εθνική (video)

Ο «τυφώνας» Στεφανίδη σάρωσε και στις Βρυξέλλες!