Οι βετεράνοι ΑΕΚ και Προοδευτικής τιμάνε τη μνήμη του Γιώργου Δαδίτσου...

Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων από παλαιότερή τους αναμέτρηση
Με τον  αγώνα θεσμό, τον 14ο, στη μνήμη  του Γιώργου Δαδίτσου  με τους βετεράνους της Προοδευτικής, που θα ξεκινήσει σήμερα στις 7.30μμ στο γήπεδο Νίκαιας-Κορυδαλλού, ανοίγει η αυλαία των αγωνιστικών υποχρεώσεων του 2017 για τους βετεράνους της ΑΕΚ και της ιστορικής ομάδος του Κορυδαλλού. 

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

Ο Γιώργος Δαδίτσος «ζει». Αυτό θα βροντοφωνάξουν σήμερα στις 7.30μ.μ. οι βετεράνοι άσοι ΑΕΚ και Προοδευτικής, στον 14ο μεταξύ τους αγώνα που θα διεξαχθεί για να τιμηθεί η μνήμη του «αετού», των δύο ομάδων που με άδοξο τρόπο «κόπηκε» σε ηλικία 49 ετών το νήμα της ζωής του από οξύ πνευμονικό οίδημα.

Ηταν στις 20 Αυγούστου 2003.

Και από το 2003, με πρώτο παιχνίδι, αυτό που είχε γίνει στις 28 Οκτωβρίου, τότε που οι βετεράνοι άσοι των δύο ομάδων, ήθελαν με τον τρόπο τους  να πουν το δικό τους «ΟΧΙ» γι΄ αυτό που είχε συμβεί, στον «φίλο και αδελφό τους» συμπαίκτη και παράγοντα τους Γιώργη, μέχρι τώρα, ο αγώνας γίνεται κάθε χρόνο. Συνήθως Οκτώβρη η Νοέμβρη.

Ο 14ος αγώνας πάντως, θα διεξαχθεί Ιανουάριο του 2017(σ.σ. όπως και αυτός του 2013), επειδή δεν κατέστη δυνατή η διεξαγωγή του, στους συνήθης μήνες τέλεσης του το 2016.

Έτσι λοιπόν οι διοικήσεις βετεράνων των δύο ομάδων, αποφάσισαν να είναι ο εναρκτήριος για τις υποχρεώσεις τους το 2017.

Ο Γιώργος Δαδίστος, εν μέσω Στέλιου Κωνσταντινίδη και Βασίλη Κωνσταντίνου, από τον αγώνα των παλαιμάχων της ΑΕΚ στη Σκόπελο το 2002
Και το χειροκρότημα από όσους θα παρευρεθούν στο γήπεδο, θα είναι έντονο για να αποδείξει ότι ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΔΙΤΣΙΟΣ δεν έφυγε από κοντά μας. Ότι η προσφορά του σε ΑΕΚ, την Προοδευτική αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα μένει αναλλοίωτη στη μνήμη μας.

Χειροκρότημα που θα ακουστεί στον ουρανό…

Το ίδιο τραπεζάκι, που «φιλοξενεί» την φωτογραφία του αείμνηστου Γιώργου Δαδίτσου, με πλακέτες που θα απονεμηθούν και την σημαία της Προοδευτικής, θα στηθεί και σήμερα στο γήπεδο Νίκαιας-Κορυδαλλού
Με λιτό τρόπο, δηλαδή το χειροκρότημα πριν τον αγώνα όταν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων θα έχουν μαζευτεί στο τραπεζάκι, που θα έχει επάνω την φωτογραφία του αείμνηστου «αετού»  επιθυμούν οι φίλοι να τιμήσουν τη μνήμη  του Γιώργου Δαδίτσου. Του Γιώργου,  που υπηρέτησε ως τερματοφύλακας τόσο τους  «κιτρινόμαυρους» από το 1969 μέχρι το 1973 και ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του Συνδέσμου παλαιμάχων, όσο και τους ιστορικούς «βυσσινί» του Κορυδαλλού, στους οποίους διετέλεσε και διοικητικός παράγοντας. Χειροκρότημα που ίσως ακουστεί ως τον ουρανό, για να οδηγήσει τον Γιώργο Δαδίστο να στείλει νοερά στους φίλους του μια ματιά  για να τους πει ότι «είμαι δίπλα σας και παίζω μπάλα».

Οι Φίλοι θα φωνάξουν «Παρόν»

Οι βετεράνοι ΑΕΚ και Προοδευτικής θα μαζευτούν και σήμερα δίπλα στο τραπέζι που κάποιος θα εκφωνήσει το πανηγυρικό της ημέρας.  Όπως στη φωτογραφία ο πρώην πρόεδρος των βετεράνων της Προοδευτικής Τάκης Καλούδης. Διακρίνονται και οι Πεσιρίδης, Σεραφείδης, Καλεντέρογλου, Παπαϊωάννου, Λ κ Α. Δαδίτσος, Τζιαμαλής, Παπαχρόνης, Γιδάκος
Οι φίλοι του Γιώργου λοιπόν, θα μαζευτούν σήμερα από τις 6.30 μμ στο γήπεδο της Προοδευτικής, για να τιμήσουν για 14η συνεχόμενη χρονιά τη μνήμη του. Nα τον τιμήσουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο.   Και μια ώρα αργότερα, θα τους μαζέψει ο διαιτητής Αντώνης Τόγιας, που «σφυρίζει» από το 2003 τους αγώνες, για το εναρκτήριο λάκτισμά και την ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιώργου. 

Και με τον αγώνα που θα δώσουν, αλλά και την παρουσία τους, θα αποδείξουν ότι «ζει» αφού δεν μπορεί να ξεχαστεί η προσφορά του, είτε ως ποδοσφαιριστή, είτε ως διοικητικό παράγοντα. Θα τον «ζωντανέψουν» στην μνήμη τους, και θα  του στείλουν μήνυμα ότι δεν τον ξεχνούν. Για να τον προσκαλέσουν να  ρίξει μια ματιά από εκεί ψηλά και να ζήσει με τον δικό του μοναδικό και γεμάτο ένταση τρόπο-όπως άλλωστε έκανε σε όλους τους αγώνες- το παιχνίδι που δίνουν «για την πάρτι» του, τα παλιά του φιλαράκια.

Να κάνει τη δίκη του απόκρουση, στα σουτ του Χρήστου Αρδίζογλου , και του Θωμά Μαύρου, που κανείς δεν  θα ξεχάσει την εικόνα του στις 21 Αυγούστου 2003 στον περίβολο του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας στο Ίλιον, όταν σήκωνε το «τελευταίο κρεβάτι» του Γιώργου.

Το χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους θα είναι έντονο για να αποδείξουν για ακόμη μια φορά, ότι ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΔΙΤΣΙΟΣ δεν έφυγε από κοντά μας και η προσφορά του σε ΑΕΚ, την Προοδευτική και το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα μένει αναλλοίωτη στη μνήμη μας. Χειροκρότημα που ίσως ακουστεί ως τον ουρανό, για να οδηγήσει τον Γιώργο Δαδίστο να στείλει νοερά στους φίλους του μια ματιά  για να τους πει ότι είμαι δίπλα σας και παίζω μπάλα.

Στέλιος Σεραφείδης: «Χρέος μας να τιμάμε τον Δαδίτσο»

Ο Στέλιος Σεραφείδης στο άκρο δεξιά, με τους Τόσκα, Κοπιτσή, Καραγκιοζόπουλο, Γεωργαμλή, Νεστορίδη, Καραφέσκο, Σταματιάδη, Αννη,Ιωανίδη, Τζιαμαλή, Βλαντή, Κωνσταντινίδη
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου βετεράνων της Προοδευτικής ΑΕΚ Στέλιος Σεραφείδης, που επί σειρά ετών υπήρξε συνεργάτης του αείμνηστου Γιώργου Δαδίτσου στην διοίκηση των παλαιμάχων της ΑΕΚ, αλλά και συμπαίκτης του, όταν ο αείμνηστος Γιώργος ξεκινούσε την καριέρα του στην ΑΕΚ επεσήμανε για το παιχνίδι:

«Ο αγώνας αυτός είναι θεσμός για να τιμούμε την μνήμη του φίλου και αδελφού μας Γιώργου Δαδίστου, και να αποδεικνύουμε όλοι εμείς που τον ζήσαμε, ότι δεν τον ξεχνάμε. Για το ποιος είναι ο λόγος δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια. Άλλωστε τα πολλά λόγια δεν άρεσαν ούτε στον Γιώργο. Του άρεσαν οι πράξεις και ως πράξη τιμής στη μνήμη του, αξίζει να τον χειροκροτήσουμε όλοι μας, μπας και ακούσει το χειροκρότημα και από εκεί που βρίσκεται, μας κλείσει το μάτι για να μας χαιρετίσει. Είμαστε σίγουροι ότι από εκεί ψηλά που βρίσκεται, μας παρακολουθεί. Ότι βλέπει το παιχνίδι  και είναι έτοιμος να φωνάξει εάν κάτι δεν πάει καλά. Αυτός ο αγώνας, είναι φόρος τιμής και όχι απλά μνήμης για τον Γιώργο Δαδίτσο, που είχε συνδέσει την ζωή του με τις δυο ομάδες. .Είμαι μάλιστα σίγουρος, ότι εάν μπορούσε ο Γιώργος, θα κατέβαινε από εκεί ψηλά έστω για λίγο για να παίξει μαζί μας και να μας δείξει την αγάπη του. Όσο ζούμε λοιπόν, έχουμε υποχρέωση να τιμάμε τον Γιώργο Δαδίτσο και την οικογένειά του. Και το ίδιο είμαστε σίγουροι ότι θα κάνουν  και όλοι άσοι ακολουθήσουν  μετά από εμάς».

Βασίλης  Ιωαννίδης: «Δεν ξεχνάμε τον Γιώργο Δαδίτσο»

Ο Βασίλης Ιωαννίδης δεξιά, με τους Διονύση Σπετσαρία και Σταύρο Νικολακάκο
«Ο αγώνας αυτός είναι θεσμός για να τιμούμε την μνήμη του φίλου και αδελφού μας Γιώργου Δαδίστου, και να αποδεικνύουμε όλοι εμείς που τον ζήσαμε, ότι δεν τον ξεχνάμε. Όμως και τώρα, έστω και έχουν περάσει σχεδόν δεκατέσσερα χρόνια από την ‘φυγή’ του Γιώργου Δαδίτσου, θα φωνάξουμε όλοι όσοι θα βρεθούμε στο γήπεδο Νίκαιας-Κορυδαλλού, το δικό μας «όχι» στο να πιστέψουμε ότι ο αγαπημένος μας φίλος, έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μας» τόνισε το διοικητικό στέλεχος των βετεράνων της Προοδευτικής Βασίλης Ιωαννίδης.

Και συνέχισε:

«Όσο ζούμε, έχουμε υποχρέωση να τιμάμε τον Γιώργο Δαδίτσο και την οικογένειά του. Και ευχής έργο είναι, αυτό το παιχνίδι, να συνεχιστεί και μετά από εμάς, αφού πρέπει να τιμάμε την ιστορία. Όπως έχουμε χρέος, να τιμήσουμε και τον Φώτη Μπαλόπουλο, που έφυγε πριν τρία χρόνο από τη ζωή και είχε τιμήσει ως ποδοσφαιριστής και τις δύο ομάδες. Εύχομαι οι υπεύθυνοι των παλαιμάχων της ΑΕΚ και ειδικά ο κύριος Σιμιγδαλάς, που κλείνει τους αγώνες, να βρει κάποια ημερομηνία για να ‘χωρέσει’ και ένα αγωνιστικό μνημόσυνο στη μνήμη του Φώτη Μπαλόπουλου».

Ο κ. Ιωαννίδης μάλιστα, επιθυμεί να ευχαριστήσει τον διαιτητή Αντώνη Τόγια, που  η παρουσία του στη συνάντηση, είναι ταυτόσημη της ιστορίας του αγώνα, αφού «σφυρίζει» από το 2003 τη συνάντηση. Όπως επίσης και τον Βασίλη Ξανθόπουλο, που σε αυτές τις δύσκολα οικονομικά εποχές, παραχώρησε το μαγαζί του , το ανανεωμένο piano bar -café restaurant «Β&Β» (πρώην ΜΕΚΚΑ)  που έχει στην Πλατεία Ελευθερίας 6 στον Κορυδαλλό, για να δεξιωθεί τις αποστολές των δύο ομάδων μετά το παιχνίδι. 

Με ονόματα «σημαίες» η αποστολή της ΑΕΚ

Οι παλαίμαχοι ΑΕΚ και Προοδευτικής, από παλαιότερη τους σύναξη στο B&B του Βασίλη Ξανθόπουλου. Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Ατματσίδης, Πιθαρούλης, Γεωργιάδης, Σεραφείδης, Χρ. Ξανθόπουλος, Χρ. Αννης, Μ.Καρούσης
Ο Μιχάλης Σιμιγδαλάς, που εκ μέρους της ΑΕΚ ενεργοποιήθηκε για το παιχνίδι, επεσήμανε: «Ο αγώνας αυτός είναι θεσμός για να τιμούμε την μνήμη του φίλου και αδελφού μας Γιώργου Δαδίστου, και να αποδεικνύουμε όλοι εμείς που τον ζήσαμε ως συμπαίκτη και ως παράγοντα, ότι δεν τον ξεχνάμε».

Επειδή λοιπόν ο αγώνας είναι θεσμός και ιερός αφιερωμένος στη μνήμη του παλικαριού, που ήταν γεμάτος ζωντάνια, ορμή και πάθος για την ζωή Γιώργη Δαδίτσου, οι υπεύθυνοι της ομάδας των βετεράνων της ΑΕΚ Μιχάλης Σιμιγδαλάς και Γιώργος Καραφέσκος, επεδίωξαν  να «επιστρατεύσουν» ο, τι καλύτερο μπορούσαν.

Με τους βετεράνους της ΑΕΚ λοιπόν, αναμένεται στην εκδήλωση να δώσουν μεταξύ άλλων παρόν  οι: Στέλιος Σεραφείδης, Κώστας Νεστορίδης,  Θωμάς Μαύρος, Γιώργος Κεφαλίδης Απόστολος Τόσκας, Χρήστος και Μάριος Αρδίζογλου, Ντανιέλ Μπατίστα, Λύσσανδρος Γεωργαμλής, Ηλίας Ατματσίδης, Γιώργος Βλαντής, Παναγιώτης Στυλιανόπουλος, Μάκης Χατζής, Χάρης Κοπιτσής, Ντανιέλ Μπατίστα, Μιχάλης Καρούσης, Μιχάλης Πιθαρούλης, Στέφανος Πορφύρης, Χαράλαμπος Ζαρωτιάδης, Σεραφείμ Σοφιανίτης, Τάσος Αγγελόπουλος, Δημήτρης Ζήσης, Θωμάς Λαγινάς, Λεωνίδας Δαδίτσος, Τριαντάφυλλος Παντελίδης, , Γιάννης Μηλόπουλος, Μιχάλης και Βαγγέλης Βλάχος, Στέφανος Καλεντέρογλου, Κοσμάς Πεσιρίδης και ο Λάκης Νικολάου.

Με την αποστολή , θα είναι παρόντες και οι Νίκος Σεβαστόπουλος, Στέλιος Κωνσταντινίδης, Γιάννης Σπυρόπουλος, Άρης Τσαχουρίδης Χρήστος Αντωνόπουλος. Επίσης, οι Βασίλης Αλεξανδρής, Γιάννης Γάσπαρης (Φάντροκ), ο εκπρόσωπος του Club Ίλιον και φροντιστής της ομάδος Γιώργος Βούλγαρης, και ο φυσιοθεραπευτής Κώστας Καρυδόπουλος. Και φυσικά το επίτιμο μέλος των παλαιμάχων της ΑΕΚ και εκπρόσωπος της διοίκησης του σωματείου ως υπεύθυνος εφόρων  Κώστας Μάρκου.

Η αποστολή της Προοδευτικής

Οι γιοι του αείμνηστου Γιώργου Δαδίτσου Λεωνίδας και Κώστας, με τον Κώστα Νεστορίδη
Με την αποστολή της Προοδευτικής το παρόν αναμένεται να δώσουν και οι  Βασίλης Ιωαννίδης, που «έτρεξε» τον αγώνα, από πλευράς γηπεδούχων, αφού είναι ο πολυπράγμων στους παλαίμαχους των «βυσσινί», Μιχάλης Χατζηαθανασιου, Φίλιππος Παχατούρας,  Αντώνης. Τζιαμαλής, Αργύρης Τσεβρενίδης, Βασίλης και Χρήστος Ξανθόπουλος, Γιώργος Προβατάς Ιωάννης Τσεβρετζης, Ιωάννης Φουράκης, Αντώνης Θεολόγου Νίκος Μάλιαρης, Χρήστος Κολέμπας,  Στέφανος Αταγιάν, Πέτρος Βιδάλης, Παναγιώτης Φωτειάδης, Δημήτρης Χόρτσας, Διονύσης Σπετσαρίας, Τάκης  και Κώστας Παπαχρόνης, Μάκης Σιδηρόπουλος, Κώστας Βαφειάδης, Δημήτρης Κοφινάς, Νίκος Σιγάλας,  Νίκος Πανταζής Γιάννης Αγγελόπουλος, Αντώνης Καλαμάκης, Κώστας. Βράκας, Μοχάμεντ Αφάς, Αντώνης Δελακάς, Θεοδωρόπουλος, Τζεβελέκας, Κυριάκος Κουμεντάκος, Τσακαβέλης Σωτήρης,  Δημήτρης Μητρογιαννης, Παναγιώτης Γιαννενάκης, Κώστας Λαμπαδάριος, Αναστάσιος Καθάριος, Μαυρίδης, Αναστάσιος Τζαβαρας, Αντωνίου, Χατζηδημητρίου αλλά και οι Χρήστος Άννης,  Διονύσης Σπετσαρίας, Σταμάτης Κουράσης, Δημήτρης Χόρτσας, Αλέκος Λιθόπουλος.  Ακόμη αναμένεται να δώσουν το παρόν και οι Ιωάννης. Μανδρέκας, Ιωάννης Αγγελόπουλος, Στέλιος Βογιατζής Σάββας. Παντελιδης, Αλέκος Νταβέλης, Ιωάννης Δραγωνάκης, Χρήστος, Παππας, Αναστάσιος Λαγός. Τάκης Καλούδης και  ο Σταύρος Νικολακάκος.

Παρόντες φυσικά οι γιοί του Γιώργου Δαδίτσου Λεωνίδας και Κώστας, που θα αγωνιστούν με τις δύο ομάδες , αφού ο Λεωνίδας ξεπέρασε τον τραυματισμό στο χέρι, που είχε ‘κληρονομήσει’ στον αγώνα  των βετεράνων της ΑΕΚ στο Ναύπλιο,  και η μητέρα τους Σταυρούλα.

Το… τρίτο ημίχρονο του αγώνα θα παιχτεί όπως όλα δειχνουν στον περιβάλλοντα χώρο του ανανεωμένου piano bar -café restaurant «Β&Β» (πρώην ΜΕΚΚΑ)  που έχει στην Πλατεία Ελευθερίας 6 στον Κορυδαλλό ο βετεράνος άσος της Προοδευτικής Βασίλης Ξανθόπουλος. Εκεί, οι άσσοι των δύο ομάδων θα έχουν την ευκαιρία, να πουν όσα δεν προλάβουν στο γήπεδο, με την εντυπωσιακή περιπλάνηση της θύμησης που θα κάνουν, εν μέσω μπυροποσίας και εκλεκτών μεζέδων.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ SUPERLEAGUE

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ!

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΜΗΝΑ

Τρίβουν τα χέρια τους στον Ατρόμητο Κερατσινίου με Μπάμι

Χώρισαν μετά από 18 χρόνια Μπέος-Δαμιανάκη

Το χαμένο ταλέντο: «Γεμάτο» 90λεπτο σε επίσημο αγώνα μετά από 13 μήνες ο Σωτήρης Νίνης

Από το κακό στο χειρότερο ο Ολυμπιακός...

Συνελήφθη υπάλληλος πρακτορείου ΟΠΑΠ – Σκηνοθέτησε ληστεία για να δικαιολογήσει υπεξαίρεση

Δύο χρόνια απαγόρευση οδήγησης και 100 ώρες κοινωνική εργασία «έφαγε» ο Ρούνεϊ

Κούγιας για Πάους: «Μετράω μέχρι το χίλια...»

Πλάκωσε στο ξύλο τον Κούγια ο Μελισσανίδης

Προς αποκλεισμό από το Μουντιάλ η Εθνική (video)

Ο «τυφώνας» Στεφανίδη σάρωσε και στις Βρυξέλλες!