Πόσο Σαββίδη αντέχεις;

Θες καφέ; Πιάσε ένα Σαββίδη γλυκό χωρίς γάλα…
Ως ιδιοκτήτης του «αγαπημένου» μας site SDNA εμφανίζεται μια  κυπριακή off shore εταιρεία, η PARALOT MEDIA AND MARKETING LIMITED. Για το φυσικό πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την PARALOT προς το παρόν κανείς δεν έχει παρουσιάσει κάποια επίσημα έγγραφα και στοιχεία. Είναι γνωστό πως είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο λόγω και των ιδιαιτεροτήτων των συγκεκριμένων εταιρειών, αφού ο σκοπός που εξυπηρετούν είναι κατά κύριο λόγο η απόκρυψη της κυριότητας του ιδιοκτήτη τους.  

Μέχρι τώρα έχουν ακουστεί πολλές φήμες για τον αφανή χρηματοδότη της PARALOT και κατ’ επέκταση του SDNA. Φήμες  περιελάμβαναν πότε το όνομα του Μελισσανίδη, πότε του Αλαφούζου, αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων του Σαββίδη, ενώ κάποια σενάρια μιλούσαν για σύμπραξη και των τριών μαζί…
            
Οι διαχειριστές της σελίδας αντιμετωπίζουν τις παραπάνω φήμες ειρωνικά επιστρατεύοντας συνήθως το αυλακιώτικο χιούμορ. Ο διαχειριστής της σελίδας, Βασίλης Παπαθεοδώρου, υποστηρίζει πως ο ιδιοκτήτης είναι κάποιος που επιθυμεί να «καθαρίσει» ο χώρος του ποδοσφαίρου από τη διαφθορά αλλά δεν θέλει να γίνει γνωστό το όνομα του. Δεν ξεκαθαρίζει όμως αν ο αφανής χρηματοδότης συνδέεται με  οποιονδήποτε τρόπο με τον χώρο του ποδοσφαίρου. Είναι ιδιοκτήτης ΠΑΕ; Είναι ένας ευκατάστατος ρομαντικός φίλαθλος; Είναι ο Βλάσης Τσάκας; Ποιος;  
           
Για να κρατηθεί «ζωντανό» ένα site σαν το SDNA, με τόσο μεγάλο αριθμητικά δυναμικό, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης και χρηματοδότης του να βάζει κάθε μήνα πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη. Κάτι αντίστοιχο κάνουν όλοι οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ, τηλεοπτικού, έντυπου ή ηλεκτρονικού τύπου. Για τους ισχυρούς επιχειρηματίες (μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας) κίνητρο για την ενασχόληση τους με ένα ή  και περισσότερα μέσα δεν αποτελεί το κέρδος. Οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με τα ΜΜΕ, με ελάχιστες βέβαια εξαιρέσεις, είναι οικονομικά ζημιογόνες. Οι ιδιοκτήτες τους αποσκοπούν στην αυτοπροβολή,  τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και την άσκηση οποιασδήποτε είδους επιρροής και πίεσης για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.
           
Αλίμονο αν ένας μεγαλοεπιχειρηματίας, που ξοδεύει ένα βαπόρι λεφτά για ένα μέσο, δεν μπορεί να το κατευθύνει όπως αυτός θέλει, με όποιον τρόπο θέλει. Τουλάχιστον αυτό μας έχουν δείξει όλοι ανεξαιρέτως οι μιντιάρχες μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Δεν πιστεύω να έχει παρουσιαστεί ποτέ στα χρονικά επιχειρηματίας που να χρηματοδοτεί κάποιο μέσο και από επιλογή του να μην επιθυμεί μέσω αυτού να προβάλλεται είτε ο ίδιος προσωπικά είτε η οποιαδήποτε επαγγελματική του δραστηριότητα.
           
Δεν είναι απολύτως λογικό να προβάλλονται συνεχώς από τον ΑΝΤ1 οι δραστηριότητες της κυρίας Κυριακού, και να τρώμε στη μάπα τον Μάικ τον φασολάκι; Δεν είναι απολύτως λογικό ο Κοντομηνάς να εκμεταλλεύεται την πρόσβαση στη δημοσιότητα που του παρέχει ο ALPHA για να προβάλει στην κοινή γνώμη τη δική του άποψη; Και στη Μενεγάκη «βγήκε» να τα πει, όταν βαλλόταν από την κυβέρνηση, και στην Τσιμτσιλή και όπου αλλού του γουστάρει θα ξαναβγεί . Δεν είναι εμφανές πως ο ΣΚΑΙ κινείται βάσει της διάθεσης και των επιδιώξεων του Αλαφούζου, χτυπώντας όποιον του εναντιώνεται; Τα πρωτοσέλιδα της «Αθλητικής ημέρας» του συγχωρεμένου του Μαυρίκου δεν οδηγούσαν τον αναγνώστη προς διάφορους συνειρμούς  όταν καθημερινά «βομβαρδιζόταν» ο Μαρινάκης και εξυμνούνταν ο «σωτήρας» του Παναθηναϊκού  Πατέρας;   Να πάμε και στα του οίκου μας; Για όποιον διαβάζει τακτικά «Παραπολιτικά» είναι δύσκολο να καταλάβει τη μικρή ή τη μεγάλη  εμπλοκή του Μαρινάκη στη συγκεκριμένη εφημερίδα; Κάτι αντίστοιχο μήπως δεν ισχύει και με τις πολιτικές εφημερίδες; Είναι δύσκολο για τον αναγνώστη να διακρίνει εάν η μια εφημερίδα προωθεί τις κυβερνητικές θέσεις ή αυτές τις αντιπολίτευσης;   
           
Εμείς δεν είμαστε η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητικών Δημοσιογράφων (ICIJ) που ξέμπλεξε το κουβάρι των υπεράκτιων φορολογικών «παραδείσων» με τα Panama papers˙ για την ακρίβεια, δεν είμαστε καν δημοσιογράφοι αλλά ούτε και νομικοί,  ώστε να ανακαλύψουμε τον πραγματικό ιδιοκτήτη της PARALOT και του SDNA.  Έχουμε, όμως, τη δυνατότητα να σας παρουσιάσουμε τη μεγάλη «συμπάθεια» του  SDNA, το πρόσωπο το οποίο προβάλλεται περισσότερο μέσα από αυτό, χωρίς φυσικά εμείς να γνωρίζουμε τους λόγους που γίνεται κάτι τέτοιο. Το site σού παρέχει τη δυνατότητα, μέσα από ένα αλφαβητάρι στην κατηγορία «ΠΡΟΣΩΠΑ» να δεις ομαδοποιημένες όλες τις αναρτήσεις που έχουν «ανέβει» ξεχωριστά για το κάθε πρόσωπο με το οποίο κατά καιρούς έχει ασχοληθεί το SDNA. 

            Από την 1-1-16 έως και την 31-12-16 , σε μια περίοδο ενός έτους, έχουν ανέβει στο SDNA 345 άρθρα για τον Ιβάν Σαββίδη! Στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται ΜΟΝΟ όσα άρθρα  αναφέρονται άμεσα στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ  ΠΑΟΚ, και στον τίτλο τους γίνεται άμεση αναφορά στο όνομα του ή σε κάποια άμεση δική του δήλωση. 


Στην καταμέτρηση δεν περιλαμβάνονται άρθρα όπου γίνεται  οποιουδήποτε άλλου είδους αναφορά στον Ιβάν Σαββίδη μέσα στο κυρίως κείμενο. Επαναλαμβάνω: περιοριζόμαστε αποκλειστικά στη «βιτρίνα»… Μεμονωμένα  ο αριθμός αυτός δεν μας λέει κάτι. Αν τον συγκρίνουμε όμως με τον αριθμό των άρθρων που αναφέρονται στους υπόλοιπους πρωτοκλασάτους ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ΠΑΕ, χρησιμοποιώντας τα ίδια ακριβώς κριτήρια όπως και για τον Ιβάν Σαββίδη, θα ανακαλύψουμε ενδιαφέροντα στοιχεία. Στη σύγκριση δεν θα χρησιμοποιήσω φυσικά τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Το SDNA προβάλλει έμμεσα ή άμεσα την άποψη πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο αρχηγός της «εγκληματικής οργάνωσης» που ελέγχει το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο το ίδιο το SDNA και ο αφανής χρηματοδότης του πασχίζουν να «καθαρίσουν». Δεχόμαστε πως είναι απόλυτα κατανοητό να μη θέλει το SDNA να προβάλει τον «εχθρό» του  αλλά, αντίθετα, να τον «χτυπά»,  δημοσιεύοντας μόνο επικριτικά και δυσφημιστικά για αυτόν άρθρα.
           
Για τη σύγκριση θα χρησιμοποιήσω τους Γιάννη Αλαφούζο και Δημήτρη Μελισσανίδη. Δύο πρόσωπα που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τον Ιβάν Σαββίδη …

Και οι δύο διοικούν δύο εξίσου μεγάλες ομάδες με εκείνη του Σαββίδη, αν όχι μεγαλύτερες (βάσει τίτλων), έχουν τους ίδιους στόχους για τις ομάδες τους, έχουν επίσης μεγάλη και πολύπλευρη επιχειρηματική δραστηριότητα, ούτε αυτοί γουστάρουν τον Γκιρτζίκη, την ΕΠΟ, την ΚΕΔ, τη FIFA, την UEFA, τον Καραπαπά,  και το βασικότερο: και οι δύο τους μάχονται λυσσασμένα τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, θεωρώντας τον αρχηγό της «εγκληματικής οργάνωσης». Όλα τα παραπάνω  συμβαδίζουν με τη  γενικότερη γραμμή του SDNA και του αφανούς χρηματοδότη του κατ’ επέκταση. Άρα οι επιδιώξεις τους και οι απόψεις τους συμπλέουν με τις αντίστοιχες του site και του αφανούς «σταυροφόρου», και τίποτε δεν τους χωρίζει από εκείνον.

           
Επίσης, δεν παρατηρείται κάποια εξωποδοσφαιρική συγκυρία που να «πριμοδότησε» επιπλέον, με άρθρα συγκεκριμένα, κάποιον από τους τρείς.  Όσο ήταν ο Σαββίδης στην επικαιρότητα, ήταν και οι άλλοι δύο. Ακόμα και η ενασχόληση του Σαββίδη με τα τηλεοπτικά και τον διαγωνισμό για τις άδειες, που απασχόλησαν την κοινή γνώμη κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, δεν αποτέλεσε μόνο δικό του προνόμιο, ώστε να «τσιμπήσει» μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα της δημοσιότητας. Ο Γιάννης Αλαφούζος συμμετείχε και αυτός στον διαγωνισμό, έχοντας ήδη το δικό του κανάλι, άρα και περισσότερα να χάσει από τον Ιβάν που δεν ρίσκαρε τίποτα.
             

Λοιπόν, για να δούμε:
Για τον Ιβάν Σαββίδη, θυμίζω,  «ανέβηκαν» 345   άρθρα μέσα στο 2016!!!
Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη  178 άρθρα…
Για τον Γιάννη Αλαφούζο  168 άρθρα….

           
Ανάμεσα στον Αλαφούζο και τον Μελισσανίδη υπάρχει μια σχετική ισορροπία, με την απόκλιση να είναι φυσιολογική. Ο Σαββίδης όμως  έχει ξεφύγει υπερβολικά από τους άλλους δύο, σχεδόν διπλάσια η διαφορά…
           
Μπορεί κάποιος να υποθέσει πως η μεγάλη διαφορά οφείλεται στην αυξημένη δραστηριότητα του Σαββίδη στα διοικητικά του ΠΑΟΚ. Μπορεί ο συγκεκριμένος να ασχολείται 23 ώρες την ημέρα με την ομάδα του, σε σχέση με τους άλλους δύο που, ενδεχομένως, δεν το κάνουν. Αν διαβάσουμε τους τίτλους των άρθρων, θα δούμε πως κάθε άλλο παρά έτσι είναι… 
           
Κατ’ αρχάς ανεβαίνουν άρθρα για ψήλου πήδημα και με την παραμικρή αφορμή, για να βρίσκεται συνεχώς στη «φρέσκια» επικαιρότητα του site το όνομα του Ιβάν! Μερικά παραδείγματα:
 

-Έφυγε για Ροστόφ Ο Σαββίδης (15-2-16)
-Πάει στην Νέα Υόρκη ο Ιβάν Σαββίδης (21-2-16)
-Στη Νέα Υόρκη ο Σαββίδης (24-12-16)
-Αναχώρησε ο Σαββίδης (25-3-16)
-Στην Βουλή αύριο ο Ιβάν Σαββίδης (29-3-16)
-Δεν πάει τώρα στην Βουλή ο Σαββίδης (30-3-16)
-Στην Αθήνα ο Ιβάν Σαββίδης (12-4-16)
-Ο Σαββίδης στο Μαξίμου! (12-4-16)
-Στο παλατάκι ο Ιβάν Σαββίδης (13-4-16)
-Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο Ιβάν Σαββίδης (15-4-16)
-Πάει στους Άγιους τόπους ο Σαββίδης το Πάσχα (21-4-16)
-Έφερε το Άγιο Φως στο Ροστόφ ο Σαββίδης (2-5-16)
-Με ελικόπτερο στην Χαλκιδική ο Σαββίδης (27-5-16)
-Στο Άγιο Όρος ο Σαββίδης (5-7-16)
-Στο Άμστερνταμ και ο Ιβάν Σαββίδης (25-7-16)
-Ιβάν και Γιώργος Σαββίδης ταξίδεψαν για Άμστερνταμ (26-7-16)
-Στο Άγιον Όρος ο Σαββίδης (3-8-16)
-Στη Σίφνο ο Ιβάν Σαββίδης (19-8-16)
-Στη Θεσσαλονίκη ο Ιβάν Σαββίδης! (24-9-16)
-Στο Λίμπερετς και ο Σαββίδης! (29-9-16)
-Το σκέφτεται για Βελιγράδι ο Ιβάν (6-10-16)


-Για κυνήγι Ιβάν και Γιώργος Σαββίδης (10-10-16) !!!!!!!
-Στην Θεσσαλονίκη ο Ιβάν Σαββίδης (21-12-16)
-Οι Χριστουγεννιάτικες ευχές του Ιβάν Σαββίδη (23-12-16)

           
 Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως πολλά μεμονωμένα άτομα ακολουθούν ως followers άλλα, διάσημα άτομα ή ηλεκτρονικές σελίδες. Πρώτη φορά βλέπουμε όμως ηλεκτρονική σελίδα να ακολουθεί κατά πόδας (σε κάθε του δραστηριότητα) ως follower ένα μεμονωμένο άτομο! Και να μη θέλεις, Σαββίδη θα διαβάσεις! Αποτελεί είδηση ακόμα και το κυνήγι! Δυστυχώς για τα Παόκια, δεν στήσανε καρτέρι ο Ιβάν μαζί με γιο του για να «χτυπήσουν» τον φορ κανόνι που τους έχει τάξει  από το καλοκαίρι. Θα γίνει και αυτό αφού πρώτα ξεπουληθεί ο Ροντρίγκες, πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ με 3 γκολ (!) και αναμφισβήτητα το πιο «βαρύ» χαρτί του ρόστερ.

Με  Σαββίδη ζουν και αναπνέουν στο SDNA. Θες καφέ; Πιάσε ένα Σαββίδη γλυκό χωρίς γάλα…
            

Με την ανάλογη ευαισθησία, γιατί να μην έβγαιναν στο άψε σβήσε  και 4 αρθράκια  για τον Αλαφούζο; 1.Ο Αλαφούζος βγήκε από το σπίτι…  2. Ο Αλαφούζος μπήκε στο αμάξι…  3.Ο Αλαφούζος βγήκε από το αμάξι…  4.Ο Αλαφούζος μπήκε στον ΣΚΑΙ… Για το τι τρώει κάθε μέρα ο Σαββίδης και πόσες φορές τον τινάζει στην τουαλέτα  δεν έχουν «ανεβάσει» άρθρα, ακόμα…
            

Παρατηρώντας στη συνέχεια τα άρθρα που σχετίζονται με τον Ιβάν Σαββίδη, μπορεί να επισημάνει κανείς μια προσπάθεια ανάδειξης ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΩΝ  επαγγελματικών δραστηριοτήτων του Ιβάν και της ΤΡΟΜΕΡΗΣ οικονομικής του δύναμης :

-Διαψεύδει ο Ιβάν για Carrefour (12-1-16)
-Τα 308 εκατ. ευρώ του Σαββίδη στο ελληνικό κράτος (8-3-16)
-Ασύλληπτο! Δείτε τι τζίρους κάνει η «Agrocom Group» του Ιβάν Σαββίδη (30-3-16)
-Μυθικό ποσό από Σαββίδη σε Ροστόφ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος (6-4-16)
-Απίστευτοι τζίροι στις εταιρείες του Ιβάν Σαββίδη (6-4-16)
-Ο Ιβάν Σαββίδης χρηματοδοτεί δύο νέες έδρες στο ΑΠΑ (20-5-16)
-Ξενοδοχείο και στην Αθήνα ο Σαββίδης (7-6-16)
-Ίλιγγο προκαλούν οι επενδύσεις Σαββίδη στην Β. Ελλάδα (31-7-16)
-Ο Ιβάν Σαββίδης στη λίστα του FORBES (22-9-16)
-Επέκτεινε την «αλυσίδα» του στην Τσετσενία ο Ιβάν Σαββίδης (5-10-16)
-Επενδύσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ στην Βόρειο Ελλάδα από τον όμιλο του Ιβάν Σαββίδη (14-10-16)
-Προχωράει στην αγορά της Σουρωτής ο Ιβάν Σαββίδης! (24-10-16)
-Στον όμιλο Σαββίδη το μερίδιο επενδυτικού fund στην «Σουρωτή»
-Την Τρίτη η αγορά των μετοχών της «Σουρωτή Α.Ε» από τον Σαββίδη (31-10-16)
-Καταρρέει η Ροστόφ χωρίς την στήριξη Σαββίδη (1-11-16)
-Ανοιχτή ομιλία του Ιβάν Σαββίδη στην Σουρωτή! (1-11-16)
- Μπουτάρης : «Μαρίνα με πλωτή πισίνα και ενυδρείο θέλει να φτιάξει ο Σαββίδης» (24-11-16)
-Πέρασε η πρόταση του Ιβάν Σαββίδη για την Σουρωτή (21-12-16)
- Η εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη στο ΤΟΠ-200 του Forbes (21-12-16)
-Σαββίδης: Ο πιο επιτυχημένος και ισχυρός επιχειρηματίας στο Ροστόφ (29-12-16)


            
Απόλυτα λογικό σε ένα αθλητικό site να προβάλλονται οι επαγγελματικές δραστηριότητες και η οικονομική ισχύς του ιδιοκτήτη μιας ΠΑΕ, αφού τα δεδομένα αυτά επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό και την προοπτική της ίδιας της ΠΑΕ. Αν είναι οικονομικά ισχυρός ο ιδιοκτήτης, θα είναι και η ομάδα του.  Το θέμα είναι η προβολή αυτών των στοιχείων να μη γίνεται επιλεκτικά και μονόπλευρα. Ανάλογο επιχειρηματικό και οικονομικό «λιβάνισμα» δεν γίνεται για τους υπόλοιπους δύο της συμμαχίας. Εντάξει, ο Γιαννάκης είναι το αντίθετο του Μίδα, και ό,τι πιάνει μόνο χρυσός δεν γίνεται. Ο Τίγρης όλον αυτόν τον χρόνο μόνο με τις κληρώσεις του Τζόκερ ασχολούνταν;
           
Η τακτική υπερπροβολής του Ιβάν τηρείται με κάθε ευκαιρία. Ενδεικτικά,  για μια ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά τον περσινό αγώνα της Τούμπας, που διεκόπη και χρησιμοποιήθηκε η λέξη «φιλοξενούμενος» για τον Ιβάν Σαββίδη, ανέβηκαν γύρω στα 10 άρθρα με παρεμβάσεις κάθε Ποντιακού συλλόγου, Πόντιου καλλιτέχνη ή βουλευτή.  Του κακομοίρη του Γιαννάκη τού δεσμεύσανε ολόκληρη την περιουσία του (κινητή και ακίνητη),  κι όμως ανέβηκαν λιγότερα…
           
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η προσπάθεια σπεκουλαρίσματος του Σαββίδη μέσω της Ρωσικής ομάδας Ροστόφ. Να θυμίσουμε πως η ΠΡΩΗΝ ομάδα του Σαββίδη διεκδίκησε μέχρι τέλους την κατάκτηση του περσινού  πρωταθλήματος στην Ρωσία:

-Ο Ιβάν Σαββίδης σώζει τη Ροστόφ από χρεοκοπία (1-1-16)
-Με Σαββίδη για το πρωτάθλημα η Ροστόφ (12-3-16)
-Μυθικό ποσό από Σαββίδη σε Ροστόφ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος (6-4-16)
-Το σηκώνει στη Ρωσία ο…Ιβάν! (24-4-16)
-Νέα δεδομένα με Ροστόφ και Σαββίδη (4-10-16)
-Καταρρέει η Ροστόφ χωρίς τη στήριξη Σαββίδη (1-11-16)
-Στηρίζει οικονομικά την Ροστόφ ο Σαββίδης (27-12-16)

            
Αρχές του 2016 διαβάζουμε σε τίτλο «ο Σαββίδης σώζει την Ροστόφ από την χρεοκοπία». Βέβαια μέσα στο άρθρο μάς γίνεται γνωστό πως αυτό θα γίνει με χορήγηση δανείου από τον Ιβάν μέσω της εταιρείας Agrocom. Άρα τα χρήματα που βάζει θα πρέπει κάποια στιγμή να του επιστραφούν (χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τους όρους της συμφωνίας). Στο επόμενο άρθρο, τον Μάρτιο του 2016, από τον τίτλο μαθαίνουμε πως η Ροστόφ πάει για το πρωτάθλημα μαζί με τον Σαββίδη. Να θυμίσουμε πως ο Σαββίδης δεν ασκεί διοίκηση στην Ροστόφ, είναι απλώς χορηγός της. Πρόεδρος στην Ροστόφ  διατέλεσε από το 2002 έως το 2005. Η περίοδος της προεδρίας του Ιβάν στη Ροστόφ, όπως διαβάζουμε στο sentragoal.gr, κάθε άλλο παρά ομαλά κύλησε για τον ίδιο, αφού οι αντιδράσεις από τον κόσμο ήταν έντονες και σίγουρα έπαιξαν ρόλο στο να αποχωρήσει τελικά ο Σαββίδης από τη θέση εκείνη:

SENTRAGOAL: ΟΤΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΑΝ ΤΟΝ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ

Τον Απρίλη του 2016 ανεβαίνει άρθρο με τίτλο «Το σηκώνει στη Ρωσία…ο Ιβάν!» (μετά από τη νίκη της Ροστόφ επί της Ζενίτ με 3-0). Η πρόταση στον τίτλο τελειώνει με θαυμαστικό (!), για να προσδώσει δόξα στο επίτευγμα του Ιβάν. Διαβάζοντας το κυρίως άρθρο, ό,τι σχετίζεται με τον Σαββίδη είναι ΜΟΝΟ μια αναφορά πως η Ροστόφ είναι η ΠΡΩΗΝ ομάδα του... Μόνο 4 λέξεις κρίθηκαν αρκετές από τον αρθρογράφο για να εξασφαλίσει στον τίτλο του άρθρου θέση για το όνομα του Ιβάν. Όλα τα παραπάνω μέχρι την περσινή περίοδο, που η Ροστόφ εν τέλει δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα και τερμάτισε δεύτερη, εξασφαλίζοντας όμως τη συμμετοχή της στα προκριματικά του CL.
     
Ενώ έχει ξεκινήσει η νέα ποδοσφαιρική χρονιά, τα δεδομένα στη σχέση του Ιβάν (ο οποίος λίγους μήνες πριν πήγαινε για πρωτάθλημα) με τη Ροστόφ διαβάζουμε πως αλλάζουν. O Σαββίδης φαίνεται δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι στα παιχνίδια της Ροστόφ για το CL δεν αναγραφόταν στη φανέλα το όνομα της εταιρείας του, Agrocom. Η επιρροή του Σαββίδη ήταν καθοριστική στην ξέφρενη πορεία της Ροστόφ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά δεν ήταν αρκετή για την αναγραφή της εταιρείας του στην φανέλα της…
   
 Πριν τη ρήξη του Ιβάν με τη Ροστόφ έγιναν τα παιχνίδια για τα προκριματικά του CL. H Ρωσική ομάδα, αφού απέκλεισε πρώτα την Άντερλεχτ, στη συνέχεια κατάφερε να περάσει στους ομίλους αποκλείοντας τον Άγιαξ, ο οποίος Άγιαξ στην προηγούμενη φάση είχε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ!  Η ομάδα  που απλώς χρηματοδοτεί ο Ιβάν πέρασε στους ομίλους, ενώ η ομάδα την οποία όχι μόνο χρηματοδοτεί αλλά και 100% διοικεί ο Ιβάν δεν πέρασε, αντιμετωπίζοντας και οι δύο τον ίδιο αντίπαλο. Φυσικά, δεν ανέβηκε κανένα άρθρο στο SDNA με τίτλο «Στους ομίλους του CL με Ροστόφ ο Ιβάν», γιατί θα έπεφταν τα γιαούρτια σύννεφο… 
           
Το κεφάλαιο Ροστόφ «κλείνει» για το SDNA μέχρι να «ανοίξει» πάλι με άρθρο στις 1-11-16, που έχει τον εξής τίτλο: «Καταρρέει η Ροστόφ χωρίς τη στήριξη Σαββίδη». Την καταρρέουσα χωρίς τον Σαββίδη Ροστόφ το τέλος του 2016 την βρίσκει στην 7η  θέση του ρωσικού πρωταθλήματος , τον ισχυρό με την παρουσία του Σαββίδη ΠΑΟΚ το τέλος του 2016 τον βρίσκει στην 8η θέση του ελληνικού πρωταθλήματος σε μια από τις χειρότερες επιδόσεις  των τελευταίων χρόνων. Η καταρρέουσα Ροστόφ χωρίς τον Σαββίδη πέρασε στους ομίλους του CL αποκλείοντας τον Άγιαξ. Ο ισχυρός ΠΑΟΚ με τον Σαββίδη δεν πέρασε στους ομίλους του CL αποκλειόμενος από τον Άγιαξ. Η καταρρέουσα Ροστόφ στους ομίλους του CL τερμάτισε στην τρίτη θέση πίσω από τη Μπάγερν Μονάχου και την Ατλέτικο συνεχίζοντας στo EUROPA αφήνοντας τέταρτη την Αϊντχόφεν. Ο ισχυρός ΠΑΟΚ στους ομίλους του EUROPA τερμάτισε δεύτερος πίσω από την Φιορεντίνα αφήνοντας πίσω του τις Καραμπάγκ και Σλόβαν Λίμπερετς…  
           
Λίγο πριν «κλείσει» ο χρόνος, διαβάζουμε πως τελικά θα συνεχίσει ο Ιβάν να προσφέρει οικονομικά στην Ροστόφ, ανανεώνοντας τη χορηγία μέσω της εταιρείας του Agrocom! Πολύ κακό για το τίποτα ή μήπως δεν πρέπει να πάει χαμένη η ευκαιρία να παρασιτήσουν κάποιοι σε μια ενδεχόμενη επιτυχημένη πορεία της Ροστόφ στο Europa, όπως έγινε τον περασμένο χρόνο και με το πρωτάθλημα;             
Συνεχίζουμε! Ενώ σε ολόκληρο το 2016 ο ΠΑΟΚ απέτυχε παταγωδώς σε όλους τους στόχους του, ανάμεσα στα 345 άρθρα του SDNA για τον Σαββίδη δεν υπάρχει ούτε ένα  που να του ασκεί κριτική! ΟΥΤΕ ΕΝΑ… Παράλληλα,  «θάφτηκαν»  πολύ σοβαρά περιστατικά που φανέρωναν την αγανάκτηση του κόσμου του ΠΑΟΚ προς τον Ιβάν Σαββίδη. Στις 14 Φεβρουαρίου 2016 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε τον Ηρακλή στην Τούμπα για την 22η αγωνιστική της super league. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 0-1 και οι οπαδοί του ξέσπασαν εναντίον των παιχτών και της διοίκησης, πολιορκώντας για αρκετή ώρα τα αποδυτήρια. 

Από τους αγανακτισμένους οπαδούς δεν γλίτωσε ούτε ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης, όπως διαβάζουμε στις παρακάτω ιστοσελίδες:

ΑΝΤ1: ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΟΚ Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ;

SENTRAGOAL: ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ, ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΕ ΣΑΒΒΙΔΗ

Μέσα από τα άρθρα  του SENTRAGOAL αλλά και του SPORTDOG μαθαίνουμε πως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ τόσο κατά την διάρκεια του αγώνα όσο και έξω από τα αποδυτήρια φώναξαν τα παρακάτω συνθήματα με άμεσο αποδέκτη τον Ιβάν Σαββίδη:
 

«ΠΑΟΚ ΟΛΕ Γ@@@@ Η ΠΑΕ»

«Ο ΠΑΟΚ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΕ ΑΡ@@@@Α ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ»

«ΩΩΩΩ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ, Ο ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΣΑΒΒΙΔΗ Π@@@@Α»

«ΕΧΕΙ ΛΑΟ ΠΑΛΙΚΑΡΟ, ΛΕΒΕΝΤΗ ΑΛΛΑ Μ@@@@Α ΠΡΟΕΔΡΟ»
          

Εύλογα θα υπέθετε κανείς πως ένα τόσο σοβαρό  γεγονός θα τύχαινε ανάλογης  προβολής ή έστω θα καταγραφόταν ως είδηση. Ειδικά όταν μερικά σφυρίγματα στο Καραϊσκάκη γίνονται «σημαία» από το συγκεκριμένο site, χαρακτηριζόμενα ως «Οργή λαού» κατά της διοίκησης Μαρινάκη… Όπως υποψιάζεστε,  το γεγονός αυτό αποσιωπήθηκε. Ακολουθούν οι τίτλοι των άρθρων του SDNA που αναρτήθηκαν μετά την επεισοδιακή ήττα του ΠΑΟΚ:

14-2-16   Σαββίδης : «θα δώσω τέλος σε όλα »
14-2-16   Έφυγε ο Σαββίδης από την Τούμπα, το χρονικό της πολιορκίας
15-2-16   Έφυγε για Ροστόφ ο Σαββίδης
15-2-16   Φρανκ, κοίτα τι έκανες!
15-2-16   Ο ΠΑΟΚ πού ακριβώς βοήθησε τον Ιβάν;
16-2-16   Οπαδοί ΠΑΟΚ: «Θα είμαστε μαζί με τον Ιβάν»

          
Καμία αναφορά στις αποδοκιμασίες κατά Σαββίδη στη «βιτρίνα»! Στο άρθρο με τίτλο «Έφυγε ο Σαββίδης από την Τούμπα, το χρονικό της πολιορκίας» διαβάζουμε πως υπήρξαν αποδοκιμασίες προς τους παίχτες και την ΠΑΕ (έτσι γενικά) ενώ στη συνέχεια διαβάζουμε πως κάποια στιγμή αποδοκιμάστηκε και ο ίδιος ο Σαββίδης (χωρίς να μαθαίνουμε με ποιον τρόπο) αλλά οι αποδοκιμασίες καλύφτηκαν από τις αντιδράσεις του υπόλοιπου κόσμου…
           
Επιστημονικό και το άρθρο στις 15-2-16 «Φράνκ κοίτα τι έκανες!», καταλάβατε; Βρέθηκε ο αποδιοπομπαίος τράγος για τα χάλια του ΠΑΟΚ, αν και δεν διαβάσαμε πουθενά να καταφέρθηκαν ονομαστικά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στον τότε τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Φράνκ Άρνενσεν. Άλλον ονομάτιζαν ως υπεύθυνο… Μου θυμίζει ένα άρθρο που ανέβασε πρόσφατα (13-12-16) ο Αλέξης Σπυρόπουλος, φυσικά στο SDNA, μετά τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννενα – Ολυμπιακός 0-2. Ο τίτλος του ήταν: «Ο πρόεδρος τους γλεντάει (στις καλές), ο προπονητής δεν κάνει (στις στραβές)». Ειρωνικό και φυσικά αφιερωμένο στον Ολυμπιακό και τον πρόεδρο του. Μην ψάξετε να βρείτε αντίστοιχο άρθρο με τίτλο «Ο πρόεδρος τους γλεντάει (στις καλές), ο Άρνενσεν δεν κάνει στις (στραβές)» - δεν θα το βρείτε.
            

Το  SDNA τον Φεβρουάριο του 2016 θεωρεί πως δεν έχει ευθύνη ο Σαββίδης για τα χάλια του ΠΑΟΚ, ενώ τον διοικεί 100%  ήδη από το 2012, τέσσερα ολόκληρα χρόνια! Δύο μήνες μετά, όμως, τον Απρίλιο του 2016, το SDNA τον θεωρεί καταλυτικό για το  πρωτάθλημα που θα κατακτούσε η Ροστόφ, στην οποία, ωστόσο, δεν ασκούσε διοίκηση! 

Φτάνοντας προς το τέλος, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως το SDNA βρίσκεται κοντά στο οπαδικό κίνημα αναδεικνύοντας τις απόψεις και τις δράσεις των συνδέσμων. Για παράδειγμα, μέσα από το SDNA είχαμε τη δυνατότητα να διαβάσουμε κάποιες ανακοινώσεις των οπαδών του Ηρακλή και συγκεκριμένα της «Αυτόνομης θύρας 10»:
 

19-5-16   Αυτόνομη θύρα 10 : «Παπαθανασάκη για εμάς έχεις τελειώσει, πούλα!»
27-9-16   Αυτόνομη Θύρα 10: «όλοι γήπεδο για τον Ηρακλή»
5-12-16   Αυτόνομη Θύρα 10: «πολέμα λαέ του Ηρακλή»
6-12-16   Αυτόνομη θύρα 10: «Απαιτούμε εγγυήσεις μέχρι την Παρασκευή»
6-12-16   Αυτόνομη θύρα 10: «Ελεύθεροι οι οπαδοί μας, ευχαριστούμε τους οπαδούς του ΠΑΣ»
13-12-16 Η απάντηση της «Αυτόνομης Θύρα 10» στις δηλώσεις Παπαθανασάκη!


Μόνο μέσα στον Δεκέμβριο η «Αυτόνομη θύρα 10»  βρήκε «θέση» τέσσερις φορές στην ειδησεογραφία του  SDNA. Τέλος Δεκεμβρίου η «Αυτόνομη Θύρα 10»,  και με αφορμή την πώληση του Λάμπρου στον ΠΑΟΚ, εξέδωσε μια ανακοίνωση που ένα μέρος της μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:

            Οι τελευταίες εξελίξεις στην ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ δυστυχώς επιβεβαιώνουν 100% αυτό που φωνάζουμε εδώ και καιρό σαν ΑΘ10. Πλέον οι μάσκες έπεσαν και για όσους μας θεωρούσαν συνομωσιολόγους και κινδυνολόγους. Επαναλαμβάνουμε λοιπόν αυτό που αναφέραμε πριν λίγες μέρες στην τελευταία ανακοίνωση μας αλλά και σε  παρέμβαση μας σε ραδιόφωνο της πόλης.


            Ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα στην ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ είναι ο ιβάν σαββίδης. Οι μπροστινοί του μάνατζερ και απατεώνες βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία και αυτή δεν είναι άλλη από την πλήρη διάλυση και καταστολή του οπαδικού κινήματος, της τελευταίας γραμμής άμυνας του συλλόγου, καθώς επίσης και η μετατροπή του ΗΡΑΚΛΗ σε δεύτερη ομάδα όπου θα δοκιμάζονται ΄΄ταλέντα΄΄, θα στήνονται αγώνες με αντικείμενο ποιος θα σκοράρει πρώτος (ξέρετε εσείς) και τέλος η πλήρης διάλυση του!

           
Την παραπάνω βαρύνουσας σημασίας ανακοίνωση των αυτόνομων οπαδών του ΗΡΑΚΛΗ το «αυτόνομο», όπως διατείνεται, SDNA την έθαψε κανονικότατα. Όσο η «Αυτόνομη θύρα 10» τα έχωνε στον Παπαθανασάκη, οι ανακοινώσεις της έβρισκαν χώρο στο site της «αλήθειας». Ίσως η διοικητική αβεβαιότητα του Ηρακλή μαζί με το κλίμα αναταραχής που έβγαινε προς τα έξω μέσω των «καλών» τότε ανακοινώσεων να  προετοίμαζαν το έδαφος για την επερχόμενη αλλαγή και την ομαλή μετάβαση στην νέα τάξη πραγμάτων. Μόλις όμως στην ανακοίνωση των οπαδών γράφτηκαν οι δύο λέξεις τοτέμ για το site (Ιβάν Σαββίδης) με καταγγελτική και όχι γλειψιματική γαρνιτούρα, ο πέλεκυς της λογοκρισίας «έπεσε» βαρύς στα κεφάλια των πραγματικά αυτόνομων… 

           
Πληροφοριακά σας ενημερώνουμε πως  κατά πάσα πιθανότητα ο Λάμπρου θα παραχωρηθεί δανεικός στην Κέρκυρα. Ένα από τα παραρτήματά μας, που μας έκοψε βαθμούς μέσα στο Καραϊσκάκης ενώ αντίθετα διασύρθηκε εντός έδρας από τον πιεσμένο και προβληματικό ΠΑΟΚ με 0-5 (0-3 στο 32ο λεπτό) ! 
           
Επαναλαμβάνω, η συμπάθεια του SDNA προς τον Ιβάν είναι ολοφάνερη, αλλά η αιτία της παραμένει άγνωστη για μας. Θα μένουμε στο σκοτάδι μέχρι τη στιγμή που θα βρεθούν στα χέρια του αδέκαστου Κυριάκου Θωμαΐδη τα πειστήρια που θα ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση….
   

Παρακάτω (για όποιον έχει γερό στομάχι) παραθέτω το σύνολο της «Αγιογραφίας» του Ιβάν Σαββίδη από το SDNA.

Όχι αυτής της αγιογραφίας:

 


Αλλά αυτής της «αγιογραφίας»
 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ  2016   
1-1-16     Ο Ιβάν Σαββίδης σώζει τη Ροστόφ από χρεοκοπία
12-1-16   Διαψεύδει ο Ιβάν για carrefour
14-1-16   Ήρθε και αποφασίζει ο Ιβάν Σαββίδης
16-1-16   Συνάντηση Σαββίδη – Καμμένου και συμφωνία για Τούμπα
18-1-16   Με Σαββίδη στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ
24-1-16   Στην Αθήνα για το ντέρμπι ο Σαββίδης
24-1-16   Μελισσανίδης: «ο Σαββίδης είναι φίλος»
24-1-16   Σαββίδης: «ο Μπερμπάτοφ θέλω να μείνει και θα μείνει»
25-1-16   «Γκάζια» Σαββίδη σε Άρνεσεν, με φόντο τον Τούντορ
26-1-16  Το παιχνίδι Μαρινάκη – Κοντονή – Σαββίδη στην ΕΠΟ
29-1-16   Έρχεται και αποφασίζει για δεκάρι ο Σαββίδης
31-1-16   Μήνυμα με νόημα από τον Ιβάν

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016  
1-2-16    Δήλωση Σαββίδη για Τούντορ και μήνυμα στους συνεργάτες του
1-2-16    Δεν «τσίμπησε» ο Ιβάν
3-2-16    Εξηγήσεις Τούντορ σε Σαββίδη
4-2-16     «Το champions League της FIBA και ο Σαββίδης»
7-2-16    Με Σαββίδη στο «Καραϊσκάκης» ο ΠΑΟΚ
7-2-16    Ο Ιβάν Σαββίδης στο «Γ. Καραϊσκάκης»
  9-2-16    Σαββίδης: «Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση»
11-2-16    Δεν βάζει υποψηφιότητα ο Σαββίδης για τη Ρωσική βουλή!
11-2-16   Σαββίδης και Μίχελ μαζί στη σουίτα.
13-2-16   Συνάντηση Κοντονή – Σαββίδη στην Τούμπα
13-2-16   Αυτά συζήτησαν ο Σαββίδης με τον Κοντονή
14-2-16   Σαββίδης : «θα δώσω τέλος σε όλα »
14-2-16   Έφυγε ο Σαββίδης από την Τούμπα, το χρονικό της πολιορκίας
15-2-16    Έφυγε για Ροστόφ ο Σαββίδης
15-2-16   Το «ευχαριστώ» του γυναικείου χάντμπολ στον Ιβάν Σαββίδη
15-2-16   Ο ΠΑΟΚ που ακριβώς βοήθησε τον Ιβάν;
16-2-16   Οπαδοί ΠΑΟΚ: «Θα είμαστε μαζί με τον Ιβάν»
16-2-16   Φρανκ, είναι Ιβάν, όχι….iban
19-2-16   Το σκέφτεται ο Ιβάν για Λεωφόρο
21-2-16   «Οφείλουμε να στηρίξουμε τον Σαββίδη»
21-2-16   Παρασημοφορήθηκε ο Ιβάν Σαββίδης στο Ροστόφ
21-2-16   Πάει στην Νέα Υόρκη ο Ιβάν Σαββίδης
24-2-16   Στη Νέα Υόρκη ο Σαββίδης
24-2-16   Άρνεσεν: «Μεγάλη απόσταση με τον Σαββίδη»
24-2-16   «Η στρατηγική για την γιγάντωση του ΠΑΟΚ συνεχίζεται»
26-2-16   Αυστηρό μήνυμα Σαββίδη ενόψει Αστέρα και Ολυμπιακού
27-2-16   Υποδοχή με χορούς και λύρα για Σαββίδη στη Νέα Υόρκη
27-2-16   Είδε το ματς με τους «ασπρόμαυρους» στη Νέα Υόρκη ο Σαββίδης
27-2-16   Σαββίδης: «Σαν να είμαι στην Τούμπα»
28-2-16   «Ο πατέρας μου κάνει πάντα αυτό που λέει»
28-2-16   «Εσύ μας οδηγείς πρόεδρε»
29-2-16   Σαββίδης: «Θέλω να με θάψουν με την φανέλα του ΠΑΟΚ»
29-2-16   «Ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει, θα γίνει ισχυρός»
29-2-16   «Καυτός» Σαββίδης για Μαρινάκη, Μελισσανίδη

ΜΑΡΤΙΟΣ 2016   
1-3-16    «Ονειρεύομαι την διάλυση του αθηναϊκού ποδοσφαίρου»
1-3-16    Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη ο Ιβάν Σαββίδης
2-3-16    «Δεν μίλησα ποτέ για διάλυση αθηναϊκών ομάδων»
2-3-16    Στον αγωνιστικό χώρο ο Σαββίδης
2-3-16    «Να σηκωθεί να φύγει ο Μαρινάκης αν δεν αλλάξει»
2-3-16    Εντολή Σαββίδη για έκτακτο Δ.Σ.
3-3-16    «Σταματήστε και το πρωτάθλημα»
4-3-16    Στο πλευρό του Σαββίδη ο ΑΣ ΠΑΟΚ
4-3-16    Παίρνουν αποφάσεις Σαββίδης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος
4-3-16    Η ανθρωπιά του Σαββίδη
4-3-16    Σαββίδης; «Να δεσμευθούμε στον Πρωθυπουργό για υγιή ανταγωνισμό»
4-3-16   Στο πλευρό του Σαββίδη η ΚΑΕ ΠΑΟΚ
4-3-16   Σαββίδης: «Δεν κάνω πίσω, όποιο κι αν είναι το κόστος»
5-3-16   «Δεν είμαι δίπλα σας, είμαι ένας από εσάς»
7-3-16   Με Σαββίδη στην αυριανή συνάντηση ο ΠΑΟΚ
8-3-16   «Ντου» Σαββίδη, απείλησε να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός
8-3-16   Σαββίδης σε Γιαννίκο: «Δεν μιλάω με υπαλλήλους»
8-3-16   Ιβάν για Μποροβήλο: «Δεν γίνεται να διαχειρίζονται τα λεφτά μου υπόδικοι»
8-3-16   Σαββίδης: «Θέλουν πόλεμο, θα μπω σε πόλεμο»
8-3-16   Ιβάν σε Σάββα: «Τα έχεις χάσει»…
8-3-16   Τα 308 εκατ. ευρώ του Σαββίδη στο ελληνικό κράτος
8-3-16   Μόνο με «συγνώμη» θα πάει στην συνάντηση ο Σαββίδης
9-3-16   «Γουστάρουμε που είμαστε Πόντιοι»
9-3-16   Θύρα 4 : «Στήριξη στον Σαββίδη στον πόλεμο που ξεκίνησε»
9-3-16   Καλύτερα Ρωσοπόντιος παρά Νέο- Έλληνας
9-3-16   Κωνσταντίνου: «πήγαν για να προκαλέσουν τον Σαββίδη»
9-3-16   Θετική εντύπωση στον Σαββίδη ο Κωστούλας
9-3-16   Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ απέναντι στους χαρακτηρισμούς κατά Σαββίδη
9-3-16   Επίθεση Μπουτάρη σε Ολυμπιακό για Σαββίδη: «Ντρέπομαι για αυτούς, να ζητήσουν συγνώμη»
9-3-16   Ο κόσμος του ΠΑΟΚ, ο πιο ισχυρός σύμμαχος του Ιβάν
9-3-16   Πρόεδρος Ποντίων: «Ακραία ρατσιστικές οι τοποθετήσεις του Ολυμπιακού»
9-3-16   Χατζηδημητρίου: «Μεγάλη προσβολή να λες ξένο έναν Πόντιο που επενδύει στην Ελλάδα»
9-3-16   Ζαγοράκης: «Οφείλετε μία συγνώμη στον Ιβάν Σαββίδη»
9-3-16   Κωνσταντίνου: «Ήταν κύριος ο Σαββίδης»
9-3-16   ΑΣ ΠΑΟΚ: «Ιβάν Σαββίδη είμαστε όλοι μαζί σου…»
9-3-16   Δημόσια συγνώμη από τον Ολυμπιακό απαιτεί ο Καμμένος!
10-3-16  Α. Τριανταφυλλίδης: «Άθλια ρατσιστική και κατάπτυστη η αναφορά Ανδριανόπουλου σε Σαββίδη»
10-3-16  Τζιτζικώστας: «Ο Σαββίδης αξίζει σεβασμό και μια ειλικρινή συγνώμη»
10-3-16  Σάββας: «Ο Σαββίδης μου είπε ότι θα διώξει τον Τούντορ»
10-3-16  Στο πλευρό του ΙβάΝ Σαββίδη και οι βετεράνοι του ΠΑΟΚ
11-3-16  Εξώδικο Σαββίδη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός
12-3-16  Με Σαββίδη για το πρωτάθλημα η Ροστόφ
14-3-16  Αυτή είναι η επιτυχία του Σαββίδη
15-3-16  Θέλει Παπαμιμίκο Νο 1 ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ
16-3-16  Ο Σαββίδης για Μπερντίεφ και Ρανιέρι
16-3-16  Προχωράει για το νέο σπίτι του ΠΑΟΚ ο Σαββίδης
24-3-16  «Το Ελληνικό κίνημα της Ρωσίας θα ήταν αδύνατο χωρίς τον ηγέτη μας, Σαββίδη»
24-3-16  Τρελάθηκε ο Σαββίδης με την ποινή του ΠΑΟΚ
25-3-16  Σαββίδης: «υποκλινόμαστε σε όλους τους ήρωες της Ελλάδας»
25-3-16  «Ίσως τώρα καταλαβαίνουν τα περί αθηναϊκού ποδοσφαίρου»
25-3-16  Συνάντηση Σαββίδη με Μίχελ – Ίβιτς
25-3-16  Αναχώρησε ο Σαββίδης
27-3-16  Στην Ρωσία Έλληνας και στην Ελλάδα φιλοξενούμενος
27-3-16  Οι ευχές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον Ιβάν Σαββίδη
28-3-16  Τα είπαν Σαββίδης – Μπερμπάτοφ
29-3-16  Στην βουλή άυριο ο Ιβάν Σαββίδης
29-3-16  Φτιάχνει κλειστό γήπεδο στο Ροστόφ ο Ιβάν Σαββίδης
30-3-16  Δεν πάει τώρα στην Βουλή ο Σαββίδης
30-3-16  Ασύλληπτο! Δείτε το τζίρους κάνει η «Agrocom Group» του Ιβάν Σαββίδη

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016  
   2-4-16  Σαββίδης: «Κανείς δεν θέλει GREXIT, ούτε αυτήν την ΕΠΟ»
   6-4-16  Μυθικό ποσό από Σαββίδη σε Ροστόφ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος
   6-4-16  Απίστευτοι τζίροι στις εταιρείες του Ιβάν Σαββίδη
10-4-16   Το συμβολικό δώρο στον Ιβάν Σαββίδη!
11-4-16   Ο ασπασμός του Ιβάν στον Ίβιτς
11-4-16   Ιβάν Σαββίδης και Λούμπος Μίχελ θα δώσουν το παρών στην Πυλαία
12-4-16   Σαββίδης: «προσπαθούμε να ανυψώσουμε τον ΠΑΟΚ»
12-4-16   Στην Αθήνα ο Ιβάν Σαββίδης
12-4-16   Live η τοποθέτηση Σαββίδη στην Βουλή
12-4-16   Σαββίδης: «Η σωτηρία είναι άμεση παραίτηση του Γκιρτζίκη και του Δ.Σ. της ΕΠΟ»
12-4-16   Ο Σαββίδης στο Μαξίμου!
12-4-16   Σαββίδης: Το άσπρο και το μαύρο θα γίνουν τα αγαπημένα χρώματα της Ελλάδας
12-4-16   Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Σαββίδη στο Μαξίμου
12-4-16   Άνοιγμα Σαββίδη στην Βουλή για νέους επενδυτές
13-4-16   Στο παλατάκι ο Ιβάν Σαββίδης
13-4-16   Σμαραγδής: «Υποσχεθήκαμε την κούπα στον Σαββίδη»
14-4-16   Η χρονιά που ο Ιβάν έγινε Παοκτσής
14-4-16   Η συνάντηση Σαββίδη – Μαρινάκη και όσα είπε το αφεντικό του ΠΑΟΚ
15-4-16   Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο Ιβάν Σαββίδης
15-4-16   Σαββίδης σε Μαρινάκη: «Μην ακουμπήσεις αυτό μα ματς, θα σας τελειώσω»
17-4-16   Πως ξηγήθηκε ο Μαρινάκης όταν τον απείλησε ο Ιβάν
17-4-16   Μέσω Παπαμιμίκου η συνάντηση Μαρινάκη – Ιβάν
18-4-16   Έρχεται Θεσσαλονίκη ο Ιβάν Σαββίδης και αποφασίζει…
18-4-16   Γαλατσόπουλος: «Άρρωστος με τον ΠΑΟΚ Ο Σαββίδης»
20-4-16   Συγχαρητήρια και οικονομική ενίσχυση από Σαββίδη
21-4-16   Σαββίδης: «Να κάνω τα όνειρα μας πραγματικά»
21-4-16   Σαββίδης: «πιθανό να πάμε στο Καραϊσκάκη και να τους τιμωρήσουμε»
21-4-16   Συγκίνηση με την βράβευση του Γιάννη από τον Σαββίδη
21-4-16   Πάει στους Άγιους τόπους ο Σαββίδης το Πάσχα
23-4-16   Επτά σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ διαφωνούν με Σαββίδη για «Καραϊσκάκη»
24-4-16   Ιβάν: «Εις βάρος του Μαρινάκη όσα γίνονται»
24-4-16   Εμείς τι κάναμε για τον Ιβάν;
24-4-16   Ο Ιβάν και οι οργανωμένοι δεν συνδιοικούν
24-4-16   Το σηκώνει στην Ρωσία ο … Ιβάν!
26-4-16   Ο πόντιος έχει λόγο και το απέδειξε
27-4-16   «Η απόφαση μας ήταν η μόνη τίμια, δεν θα κάνω πίσω»
27-4-16   ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Περηφάνια για την σθεναρή αντίσταση του Σαββίδη»
29-4-16   Σαββίδης: «Το βόλεϊ πηγή έμπνευσης για όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ »
30-4-16   Οι ευχές του Ιβάν Σαββίδη για το Πάσχα  ΜΑΙΟΣ 2016    
   2-5-16   Έφερε το Άγιο Φως στο Ροστόφ ο Σαββίδης
11-5-16   «Ας δίνουμε κύπελλο και πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό»
11-5-16   Αποθέωσαν τον Σαββίδη στην αποχώρηση του!
12-5-16   Κυκλοφορεί το τέταρτο τεύχος του «Toumba magazine» με αποκλειστική συνέντευξη Ιβάν Σαββίδη
14-5-16   Σαββίδης: «Το νέο αίμα του ΠΑΟΚ δεν μας απογοητεύει»
14-5-16   Παπαμιμίκος: «Ουδέποτε υπήρξε συζήτηση με τον Ιβάν Σαββίδη»
16-5-16   Κεραυνοί Ιβάν Σαββίδη
17-5-16   Το είπε και το έκανε ο Σαββίδης
18-5-16   Το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη για την γενοκτονία των ποντίων!
20-5-16   Δεν ξεχνά τον Ολυμπιακό για τα περί «φιλοξενίας» ο Σαββίδης
20-5-16   Άλλα 8 εκατ. ευρώ στο ΠΑΟΚ από Σαββίδη
20-5-16   Ο Ιβάν Σαββίδης χρηματοδοτεί δύο νέες έδρες στο ΑΠΑ
20-5-16   Σαββίδης: «Τιμή μου και καμάρι μου που είμαι Ρωσοπόντιος»
21-5-16   Σαββίδης και Μελισσανίδης στην εκδήλωση για την γενοκτονία των ποντίων
22-5-16   Το ημερολόγιο του…ιλίγγου
22-5-16   Υποδοχή Σαββίδη σε Πούτιν στο Άγιο όρος
24-5-16   Στις 30 Μαΐου μετρούν δυνάμεις Σαββίδης – Μελισσανίδης
25-5-16   Σπουδαία κίνηση ανθρωπιάς από τον Σαββίδη
27-5-16   Τα είπε με Βρύζα ο Σαββίδης
27-5-16   Με ελικόπτερο στην Χαλκιδική ο Σαββίδης
30-5-16   Υποδοχή Ιβάν στο αεροδρόμιο
31-5-16   Πάρτι στα αποδυτήρια με Σαββίδη
31-5-16   Έξαλλοι πανηγυρισμοί Σαββίδη
31-5-16   Το χρίσμα του Σαββίδη στο Ίβιτς
31-5-16   Ίβιτς: «Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τον Ιβάν Σαββίδη»
31-5-16   Η χειραψία Στραματσόνι – Σαββίδη
31-5-16   Βόμβες Σαββίδη για «σύστημα» και διαφθορά

   ΙΟΥΝΙΟΣ 2016    
  1-6-16   Το λαϊκό πρόγραμμα, ο ξενύχτης Σαββίδης και το…ανέκδοτο
  1-6-16   Συγχαρητήρια και αποθέωση για Ιβάν
  1-6-16   «Αστέρια» Ιβάν, Βλάνταν, Γλύκος, «Γκιρτζίκειος» ο Αρετόπουλος!
  3-6-16   Η μεγάλη δέσμευση Ιβάν και τίγρη για την διαιτησία
  5-6-16   Ενίσχυση για ομίλους Champions League ζήτησε ο Ιβάν!
  5-6-16   Σαββίδης: «Αγαπώ εσάς και τον ΠΑΟΚ»
  7-6-16   Ξενοδοχείο και στην Αθήνα ο Σαββίδης     
  7-6-16   Έτσι θα αφήσει ο Ιβάν το στίγμα του
  9-6-16   Αεροπλάνα και…βαπόρια για το γάμο του υιού Σαββίδη
  9-6-16   Στην Θεσσαλονίκη ο Σαββίδης
10-6-16   Όλα έτοιμα για τον γάμο του Γιώργου Σαββίδη
11-6-16   Ο λαμπερός γάμος του Γιώργου Σαββίδη
11-6-16   Ο Καραμανλής και οι υπόλοιποι επώνυμοι καλεσμένοι στο γάμο του Γιώργου Σαββίδη
11-6-16   Το ΄΄4΄΄ με τα δάκτυλα και το ΄΄ΠΑΟΚ΄΄ του Γιώργου Σαββίδη
11-6-16   Στο γάμο του Γιώργου Σαββίδη ο Μελισσανίδης
13-6-16   Το δώρο του Ιβάν Σαββίδη στους πρωταθλητές Κ17
22-6-16   Μελισσανίδης και Σαββίδης παραμιλούν με … Αλαφούζο
23-6-16   Τζώρτζογλου: «Με έπεισε ο Ιβάν Σαββίδης»
28-6-16   Περιμένουν «πακέτο» από Σαββίδη


 ΙΟΥΛΙΟΣ 2016  
   1-7-16   Ο Σαββίδης συνεχίζει τις κινήσεις εναντίον δυσφημιστικών δημοσιευμάτων
   5-7-16   Στο Άγιο Όρος ο Σαββίδης
   8-7-16   «Ο Ιβάν Σαββίδης δίνει σκληρή μάχη με το κατεστημένο»
11-7-16   Το ξεχωριστό μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη στον Φερνάντο Σάντος
16-7-16   Μόνο ο Ιβάν είναι καθαρός από τους υποψήφιους καναλάρχες
18-7-16   Ιβάν, πούλα!
19-7-16   Εξώδικο του Ιβάν Σαββίδη κατά εφημερίδας
19-7-16   Τα «αστεράκια» της Ρωσίας θέλει στον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης!
19-7-17   Ιβάν – Παπαμιμίκος: Μια σχέση…τυπική
19-7-16   Εκτός οριστικά το MEGA, κόπηκε προσωρινά η αίτηση Σαββίδη
25-7-16   Στο Άμστερνταμ και ο Ιβάν Σαββίδης
26-7-16   Ιβάν και Γιώργος Σαββίδης ταξίδεψαν για Άμστερνταμ
27-7-16   Το χάρηκε και έκανε τον σταυρό του ο Σαββίδης!
28-7-16   Φέρνει σέντερ φορ «κανόνι» ο Ιβάν
31-7-16   Ίλιγγο προκαλούν οι επενδύσεις Σαββίδη στην Β. Ελλάδα

 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016   (άρθρα16)
  2-8-16   Στην Τούμπα ο Σαββίδης
  3-8-16   Στο Άγιον Όρος ο Σαββίδης
  3-8-17   «Τρελάθηκε» ο Σαββίδης στο γκολ του ΠΑΟΚ
  4-8-16   Χωρίς δηλώσεις ο Ιβάν
  7-8-16   Αποκάλυψη Σαββίδη για Μπερντέγιεφ
11-8-16   Δικαιώθηκε ο Σαββίδης για τις τηλεοπτικές άδειες, εκτός το MEGA!
13-8-16   O Ιβάν Σαββίδης στηρίζει την Άννα Κορακάκη
17-8-16   Τετ α τετ Ιβάν Σαββίδη με Κλάους
17-8-16   Ο Σαββίδης αποφασίζει για την απόκτηση του επιθετικού
19-8-16   Στη Σίφνο ο Ιβάν Σαββίδης
21-8-16   Βαρδινογιάννης κατά Σαββίδη για τις άδειες
23-8-16   Παρών στην Τούμπα ο Σαββίδης
28-8-16   Μηνύσεις Σαββίδη σε ΣΚΑΙ και ΑΝΤ1!
29-8-16   Γαλατσόπουλος: «Σαββίδης, ο σωτήρας του μπάσκετ»
30-8-16   Σαββίδης για τηλεοπτικές άδειες: «Υπάρχουν πάρα πολλά κρυφά πράγματα»
30-8-16   Με Σαββίδη – Μαρινάκη ο διαγωνισμός, δεν πήγε ο Αλαφούζος


  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016  
   2-9-16   Σαββίδης: «Κάποιοι έσωζαν τα κανάλια τους και κάποιοι άλλοι τον εαυτό τους»
   2-9-16   Τηλεοπτικές άδειες: Η μεγάλη αλήθεια του Ιβάν Σαββίδη
   2-9-16   Κρατερός Κατσούλης: «Νομίζω ότι μετά τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη…»
   5-9-16   Εξώδικο του ALPHA κατά του Σαββίδη για τις τηλεοπτικές άδειες
   7-9-16   ΠΑΟΚ: Ο Ιβάν Σαββίδης βραβεύει την Κορακάκη στην Τούμπα
   8-9-16   Άφιξη Ιβάν για ΠΑΟΚ και ΔΕΘ
   8-9-16   Μήνυση σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη κατέθεσε ο ALPHA για τις τηλεοπτικές άδειες
   8-9-16   «Αντεπίθεση» Σαββίδη στον Κοντομηνά
   9-9-16   Σε εγρήγορση το νομικό επιτελείο του Σαββίδη
   9-9-16   Με εντολή Σαββίδη ο ΠΑΟΚ πλήρωσε 833.500 € για χρέος της διοίκησης Γούμενου
   9-9-16   «Δεν θα υπήρχε ΠΑΟΚ χωρίς Σαββίδη»
   9-9-16   Ο Ιβάν Σαββίδης στην Πυλαία για την γιορτή του ΠΑΟΚ!
   9-9-16   Σαββίδης: «Θα κάνω τα πάντα για το μεγαλείο του ΠΑΟΚ»
10-9-16   Μιλάνε αυτοί για τον Ιβάν…
11-9-16   Η παοκτσού αντισυνταγματάρχης και τα χαμόγελα του Σαββίδη
11-9-16   Σαββίδης σε Κορακάκη: «Εμείς θα λύσουμε όλα σου τα προβλήματα»
11-9-16   Βόμβα Σαββίδη: «Αν μου πουλήσουν τον ALPHA εγγυώμαι όλες τις θέσεις εργασίας»
12-9-16   Το ευχαριστώ της Κορακάκη στον Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ
13-91-6   Κυριάκος για ALPHA: «Γιατί αυτός που προστατεύουν έψαχνε προσέγγιση με τον Ιβάν τους
                 προηγούμενους μήνες;»
14-9 -16   Τους …γλεντάει ο Σαββίδης τελικά!
15-9-16   Συνάντηση Σαββίδη – Μίχελ
15-9-16   Η ατάκα του Καμμένου για Σαββίδη και ALPHA
15-9-16   Ο Σαββίδης μηνύει τον Κοντομηνά
17-9-16   Χαρούμενος, αλλά και εκνευρισμένος ο Σαββίδης
22-9-16   Ο Ιβάν Σαββίδης στη λίστα του FORBES
23-9-16   Σενάριο με Ιβάν Σαββίδη νέο πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ
24-9-16   Στη Θεσσαλονίκη ο Ιβάν Σαββίδης!
25-9-16   Πιστός στην «Τούμπα» ο Ιβάν
26-9-16   Τηλεοπτικές άδειες: βγήκε ο Καλογρίτσας, μπαίνει ο Σαββίδης!
26-9-16   Σαββίδης: «Δίνω τα λεφτά και παίρνω την άδεια»
26-9-16   Η επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας για Καλογρίτσα – Σαββίδη!
26-9-16   Πρόεδρος ο Ιβάν
27-9-16   Το …ελληνικό απωθημένο του Σαββίδη
27-9-16   Απαντήσεις με πράξεις από τον Ιβάν Σαββίδη!
27-9-16   «Γι΄ αυτό αναλαμβάνω πρόεδρος του ΠΑΟΚ…»
28-9-16   Μπούληδες εναντίον Σαββίδη
29-9-16   Στο Λίμπερετς και ο Σαββίδης!
29-9-16   Το χάρηκε και ο Σαββίδης
30-9-16   Ο Κρέτσος καταγγέλει Κοντομηνά για την «λάσπη στο Σαββίδη»
30-9-16   Αιχμές Ζαγοράκη κατά ΝΔ με φόντο τον Σαββίδη
30-9-16   Πλήρωσε 20,5 εκατ. και πήρε την άδεια ο Σαββίδης

  ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016   
  1-10-16   Ο Ιβάν παλεύει την συμμορία, όχι ο Τσίπρας
  2-10-16   Το πλάνο του Ιβάν για το κανάλι και οι συζητήσεις με το STAR
  5-10-16   Τηλεοπτικές άδειες: «Έφθασε» η πρώτη δόση του Σαββίδη στην Γ.Γ. Ενημέρωσης
  4-10-16   Νέα δεδομένα με Ροστόφ και Σαββίδη
  5-10-16   Επέκτεινε την «αλυσίδα» του στην Τσετσενία ο Ιβάν Σαββίδης
  5-10-16   Σαββίδης στους παίχτες: «Το μυαλό σας στο ποδόσφαιρο»
  6-10-16   Το σκέφτεται για Βελιγράδι ο Ιβάν
10-10-16   Για κυνήγι Ιβάν και Γιώργος Σαββίδης
11-10-16  Τσίπρας για Σαββίδη: «Αν οι λαγοί δίνουν προκαταβολή 20 εκ. να πάμε όλοι για κυνήγι»
11-10-16   Έρχεται Θεσσαλονίκη με «γεμάτη» ατζέντα ο Σαββίδης
12-10-16  «Το μέλλον του μπασκετικού ΠΑΟΚ πρέπει να είναι η οικογένεια Σαββίδη»
13-10-16   ΠΑΟΚ: ‘Ήρθε ο Σαββίδης και τρέχει τις… εξελίξεις
14-10-16   Επενδύσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ στην Βόρειο Ελλάδα από τον όμιλο του Ιβάν Σαββίδη
15-10-16   ‘Έφυγε … για να ξανάρθει ο Σαββίδης ενόψει Δ.Σ
16-10-16   «παίζει» του Γιώργου Σαββίδη για το Δ.Σ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ
17-10-16   Επίσημα πρόεδρος ο Ιβάν και ο Γιώργος Σαββίδης στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ
17-10-16   Ξεκινά το Δ.Σ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με πρόεδρο τον Ιβάν Σαββίδη
17-10-16   «Το σύστημα μπήκε σε φάση ευθανασίας»
17-10-16   Σαββίδης: «Τώρα εγώ είμαι μπροστά»!
18-10-16   Με τον Ιβάν μπροστά και οι αστείες εξισώσεις
18-10-16   «Ο ΠΑΟΚ είναι ιδεολογία και το ασπρόμαυρο DNA θα είναι στο αίμα μου μέχρι το τέλος της ζωής μου»
18-10-16   Σαββίδης για Κλάους: «Στρατηγικό λάθος που δεν τον πουλήσαμε, αλλά εγώ λειτουργώ οπαδικά»
18-10-16   Restart από τον Ιβάν Σαββίδη
19-10-16   Βεζυρτζής: «Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε πόλεμο και με ηγέτη τον Σαββίδη πρέπει να κερδίσει»
19-10-16   Ρελάνς Σαββίδη για την χορηγία στη Super League!
19-10-16   Έκτακτο Δ.Σ. για την πρόταση Σαββίδη η Super League
20-10-16   Νέα επιστολή Σαββίδη τη Super League για την χορηγία!
21-10-16   Στον Σαββίδη η χορηγία της Super League
22-10-16   Ο Σαββίδης έχει πείσει για τις προθέσεις του
22-10-16   Με Σαββίδη ο ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκης »
23-10-16   Με τις… ευλογίες Μελισσανίδη χορηγός της Λίγκας ο Σαββίδης
23-10-16   Γιώργος Σαββίδης: «Είμαστε εδώ…»
24-10-16   Μήνυμα στήριξης στους παίκτες από τον Ιβάν Σαββίδη
24-10-16   Προχωράει στην αγορά της Σουρωτής ο Ιβάν Σαββίδης!
25-10-16   Ο Ρουβάς χορεύει ποντιακά σε εκδήλωση του Ιβάν Σαββίδη!
25-10-16   Σαββίδης : «Προκαλούν και θα τελειώσουν πολύ άσχημα»
25-10-16   Κούγιας: «Είμαι με τον Ιβάν και συζητάω μαζί του»
26-10-16   Ο Ιβάν Σαββίδης… απειλεί να φτιάξει κόμμα!
27-10-16   Σε ισχύ η χορηγία Σαββίδη για τη Σούπερ Λίγκα
27-10-16   Νέες δηλώσεις Κούγια για Σαββίδη: «Είναι υπέροχος, θα συνεργαστούμε!»
27-10-16   Παπαδόπουλος: «Έκανε όργια ο Αρετόπουλος, ο Σαββίδης έχει DNA ΠΑΟΚτσή»
28-10-16   Με Ιβάν Σαββίδη η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
28-10-16   Στον όμιλο Σαββίδη το μερίδιο επενδυτικού fund στην «Σουρωτή»
28-10-16   Σαββίδης: «Μια ημέρα με ανάμεικτα συναισθήματα»
30-10-16   Σαββίδης: «Η διαδικασία κάθαρσης δεν έχει επιστροφή»
31-10-16   Την Τρίτη η αγορά των μετοχών της «Σουρωτή Α.Ε» από τον Σαββίδη
31-10-16   Γ. Σαββίδης για Ιβάν: «Έκανες όλο τον κόσμο να καταλάβει την Ελλάδα»
 
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016 
1-11-16   Καταρρέει η Ροστόφ χωρίς την στήριξη Σαββίδη
1-11-16   Ανοιχτή ομιλία του Ιβάν Σαββίδη στην Σουρωτή!
2-11-16   Σαββίδης: «Ήμουν έτοιμος να επενδύσω 150 εκ. ευρώ, αλλά…»
3-11-16   Σαββίδης: «Ο Παντελάκης έχει τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του ΠΑΟΚ»
3-11-16   Ο Ιβάν Σαββίδης, όπως δεν τον έχετε ξαναδεί!
4-11-16   Στα αποδυτήρια ο Ιβάν Σαββίδης
4-11-16   Σαββίδης σε παίχτες: «Μην ξαναδείξετε τέτοιο πρόσωπο»
5-11-16   Διαψεύδει η πλευρά Σαββίδη για ίδρυση κόμματος
11-11-16  Θετικός ο Ιβάν Σαββίδης για την κρίσιμη συνάντηση
13-11-16  Συγνώμη του ΣΚΑΙ στον Σαββίδη!
16-11-16  Κάλεσε Σαββίδη στην «AEL FC Arena» ο Κούγιας
16-11-16  Χριστοβασίλης : «Με τον σταυρό στο χέρι ο Σαββίδης»
24-11-16  Μπουτάρης : «Μαρίνα με πλωτή πισίνα και ενυδρείο θέλει να φτιάξει ο Σαββίδης»
29-11-16  Ιβάν: «Ντρέπομαι, δεν ξανάρχομαι στην Τούμπα»
29-11-16  «οι παίχτες του ΠΑΟΚ είναι στην χλίδα, ας σεβαστούν τον Σαββίδη»
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 
2-12-16  Ο Ίβιτς για την σύσκεψη με Σαββίδη, εισαγγελέα και Χατζησαϊα – Κάτσε
5-12-16   Υποδοχή Ιβάν Σαββίδη στην αποστολή του ΠΑΟΚ
5-12-16   Πρέλεβιτς: «Ο ΠΑΟΚ υπάρχει ακόμα λόγω Σαββίδη»
6-12-16   Σαββίδης σε παίχτες: «ΠΑΟΚ σημαίνει να είσαι μαχητής»
6-12-16   Υπό το βλέμμα του Σαββίδη ο ΠΑΟΚ
8-12-16   ΠΑΟΚ: Στην Τούμπα ο Ιβάν Σαββίδης!
8-12-16   Σαββίδης: «Δεν ήταν τιμωρία, γίναμε οικογένεια»
8-12-16   Το «ντου» του Σαββίδη και η αγκαλιά στον Πέλκα
13-12-16  Μαχλάς: «οδεύει προς την κορυφή ο ΠΑΟΚ με Σαββίδη»
14-12-16  Ύψιστη τιμή για τον Ιβάν Σαββίδη!
18-12-16  Φλερτ Σαββίδη – Βαρδινογιάννη
19-12-16  Απόλυτη στήριξη Ιβάν Σαββίδη σε Ίβιτς!
19-12-16  Η χορηγία του Ιβάν Σαββίδη για το στολισμό της Θεσσαλονίκης
20-12-16  Μεταγραφικές εξελίξεις με την άφιξη του Ιβάν Σαββίδη στην Θεσσαλονίκη!
21-12-16  Η εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη στο ΤΟΠ-200 του Forbes
21-12-16  Στην Θεσσαλονίκη ο Ιβάν Σαββίδης
21-12-16  Πέρασε η πρόταση του Ιβάν Σαββίδη για την «Σουρωτή»
23-12-16  Οι Χριστουγεννιάτικες ευχές του Ιβάν Σαββίδη
27-12-16  Στηρίζει οικονομικά την Ροστόφ ο Σαββίδης
28-12-16  Σαββίδης: «Ψάχνουμε δύο αετούς για τον ΠΑΟΚ»
29-12-16  Σαββίδης: Ο πιο επιτυχημένος και ισχυρός επιχειρηματίας στο Ροστόφ


SavidisDNA

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ SDNA ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ  2017 ΜΕ ΑΦΘΟΝΟ ΣΑΒΒΙΔΗ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ…


Θα «κλείσω» με ένα τραγουδάκι και επειδή το SDNA αγαπάει Σαββίδη θα βάλω Σαββιδάκη…


ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ SUPERLEAGUE

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ!

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΜΗΝΑ

Τρίβουν τα χέρια τους στον Ατρόμητο Κερατσινίου με Μπάμι

Χώρισαν μετά από 18 χρόνια Μπέος-Δαμιανάκη

Το χαμένο ταλέντο: «Γεμάτο» 90λεπτο σε επίσημο αγώνα μετά από 13 μήνες ο Σωτήρης Νίνης

Από το κακό στο χειρότερο ο Ολυμπιακός...

Έδιωξε Χάσι ο Μαρινάκης - Με Νικοπολίδη στο Τορίνο ο Ολυμπιακός

Συνελήφθη υπάλληλος πρακτορείου ΟΠΑΠ – Σκηνοθέτησε ληστεία για να δικαιολογήσει υπεξαίρεση

Δύο χρόνια απαγόρευση οδήγησης και 100 ώρες κοινωνική εργασία «έφαγε» ο Ρούνεϊ

Κούγιας για Πάους: «Μετράω μέχρι το χίλια...»

Πλάκωσε στο ξύλο τον Κούγια ο Μελισσανίδης

Προς αποκλεισμό από το Μουντιάλ η Εθνική (video)