75 χρόνια Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν


Μια ιδιαίτερη έκθεση με τον εύγλωττο τίτλο: «75 χρόνια Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – 75 αντικείμενα» διοργανώνεται στο Χώρο Τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ.

Στην εν λόγω έκθεση θα παρουσιαστούν 75 αντικείμενα, με καλλιτεχνική και συναισθηματική αξία, από τη μακρόχρονη πορεία του Θεάτρου Τέχνης, από την ίδρυση του, το 1942, με την άοκνη προσπάθεια και το όραμα του Κάρολο Κουν, έως τις μέρες μας. Κοστούμια, τμήματα σκηνικών και σκηνικά αξεσουάρ ιστορικών παραστάσεων, όπως οι «Όρνιθες» και οι «Πέρσες», προγράμματα, αφίσες, φωτογραφίες κ.ά, εκ των οποίων κάποια εκτίθενται για πρώτη φορά κι αποτελούν μέρος της θεατρικής ιστορίας του τόπου μας, καθώς έχουν φιλοτεχνηθεί από σημαντικούς συνεργάτες του Θεάτρου Τέχνης.

Αξίζει στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι ο αριθμός 75 είναι συμβολικός. Στόχος της έκθεσης, εκτός των άλλων, είναι να αναδείξει το ζήτημα της αξιοποίησης του αρχείου του Θεάτρου Τέχνης, που αριθμεί εκατοντάδες κοστούμια, σκηνικά αντικείμενα και αρκετές χιλιάδες υλικού τεκμηρίωσης, όπως φωτογραφίες, μακέτες, προγράμματα παραστάσεων, κριτικές και αποκόμματα εφημερίδων. Η ιστορία του θεάτρου της χώρας μας, έτσι όπως γράφτηκε όλα αυτά τα χρόνια και εξακολουθεί να γράφεται ακόμη και σήμερα, αποτελεί έναν σημαντικό πολιτιστικό θησαυρό, που θα πρέπει να διαφυλάξουμε και να κληροδοτήσουμε στους επόμενους.

Τα εγκαίνια της ιδιαίτερης αυτής έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2017 στις 19:00 και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Ιουλίου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Σπεύσατε, λοιπόν, να γνωρίσετε αυτό το όμορφο και άγνωστο κομμάτι της ιστορίας του θεάτρου!

CTVIEW

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ SUPERLEAGUE

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ!

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΜΗΝΑ

Μια «Αγκαλιά» οι βετεράνοι Αναγέννησης Άρτας και ΑΕΚ (pics)

Καταιγιστικές εξελίξεις για τα λαθραία τσιγάρα του Ιβάν που εντοπίστηκαν στην Κρήτη

Διακοπές στην Ελλάδα ο Κριστιάνο Ρονάλντο!

John Hopkins: Εγώ σκότωσα την Νταϊάνα

Στεφάν Τζίλλι: «Κακή στιγμή, ζητώ συγγνώμη απο Ελλάδα και Γιαννιώτα» (video)

Έφοδος στα γραφεία του Μαρινάκη