Κατέπεσε η σκεωρία: Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε τις παρεμβάσεις ΠΑΟΚ-Λασκαράκη και μείωσε την ποινή σε μία (1) μόνο αγωνιστική!

Από 4 σε μία αγωνιστική η ποινή έδρας, μειωμένο κατά 55.000 ευρώ το πρόστιμο
Κατέπεσε οριστικά και αμετάκλητα η σκευωρία για την τιμωρία του Ολυμπιακού σε σχέση με όσα είχαν συμβεί στον ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την παρέμβαση του ΠΑΟΚ, ουσιαστικά μή αποδεχόμενη τους ισχυρισμούς του β' παρατηρητή Λασκαράκη, μειώνοντας την πρωτόδικη ποινή που είχε επιβληθεί στον Ολυμπιακό σε μόλις μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών!

Πριν από την πρωτόδικη ποινή, βέβαια, επικρατούσε ένα χάος από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ που απαιτούσαν την αφαίρεση βαθμών από τον Ολυμπιακό και σίγουρα η πειθαρχική επιτροπή δεν μπόρεσε να ελέγξει τα γεγονότα με καθαρό μυαλό. Μετά την ανακοίνωση της ποινής, αφού τελικά δεν επετεύχθει η αφαίρεση βαθμών, δεν ασχολήκαν παραπάνω με το ζήτημα λόγω και του τελικού του Κυπέλλου, κι έτσι οι τακτικοί δικαστές της εφέσεων κατάφεραν να αποδώσουν δικαιοσύνη και να δικαιώσουν πανηγυρικά τον Ολυμπιακό. Και πλέον μετά και το «χάπι» της κατάκτησης του Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ θα πάψει να κυνηγά την συγκεκριμένη υπόθεση...


Η απόφαση της επιτροπής εφέσεων:

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Απέρριψε ομόφωνα την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της υπ΄ αρ. 111/2017 απόφασης ΠΕ/ΕΠΟ.

Δέχτηκε ομόφωνα τυπικά και κατά πλειοψηφία ως εν μέρει ουσία βάσιμη, την  έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ  και της υπ΄ αρ. 111/2017 απόφασης ΠΕ/ΕΠΟ.

Απέρριψε ομόφωνα την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Απάλλαξε κατά πλειοψηφία την εγκαλουμένη ΠΑΕ Ολυμπιακός από την πράξη της βίας σε  βάρος του βοηθού παρατηρητή του αγώνα (αρ. 29 παρ. 1 και 4 Πειθαρχικού κώδικα). Κήρυξε κατά τα λοιπά πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ Ολυμπιακός και της επέβαλλε τις εξής ποινές:

1. Για την πράξη των εκτεταμένων επεισοδίων (άρθ.14 παρ. 1,2, άρθ. 15 παρ. 6), χρηματική ποινή 80.000€.

2. Για την πράξη της παράνομης εισόδου οπαδών της εγκαλουμένης στο χώρο των αποδυτηρίων των διαιτητών (άρθρο 12 παρ. 5 ΚΑΠ Επαγγελματικών Ομάδων σε συνδυασμό με άρθρο 1 και 26 ΠΚ), χρηματική ποινή 20.000€.

3. Για την πράξη της παράνομης βίας σε βάρος του διαιτητή του αγώνα (άρθρο 29 παρ. 1,3,4 ΠΚ), ποινή διεξαγωγής του αγώνα χωρίς θεατές, μιας (1) αγωνιστικής.

4. Για την πράξη της αφής πυρσών, κροτίδων και καπνογόνων στις κερκίδες, πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια του αγώνα (άρθ. 14 παρ. 1, αρθρ. 15 παρ. 2 περ. α΄ ΠΚ), χρηματική ποινή ύψους 10.000€.

Συγχωνεύει τις ως άνω χρηματικές ποινές, επιβάλλοντας συνολική χρηματική ποινή 95.000€.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ SUPERLEAGUE

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ!

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΜΗΝΑ

Τρίβουν τα χέρια τους στον Ατρόμητο Κερατσινίου με Μπάμι

Χώρισαν μετά από 18 χρόνια Μπέος-Δαμιανάκη

Το χαμένο ταλέντο: «Γεμάτο» 90λεπτο σε επίσημο αγώνα μετά από 13 μήνες ο Σωτήρης Νίνης

Από το κακό στο χειρότερο ο Ολυμπιακός...

Συνελήφθη υπάλληλος πρακτορείου ΟΠΑΠ – Σκηνοθέτησε ληστεία για να δικαιολογήσει υπεξαίρεση

Δύο χρόνια απαγόρευση οδήγησης και 100 ώρες κοινωνική εργασία «έφαγε» ο Ρούνεϊ

Κούγιας για Πάους: «Μετράω μέχρι το χίλια...»

Πλάκωσε στο ξύλο τον Κούγια ο Μελισσανίδης

Προς αποκλεισμό από το Μουντιάλ η Εθνική (video)

Ο «τυφώνας» Στεφανίδη σάρωσε και στις Βρυξέλλες!