Κρίσιμη μέρα για τον ΔΟΛ, βγαίνει σε δημοπρασία

Από σήμερα το μεσημέρι ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη θα διαθέτει νέο ιδιοκτήτη καθώς ο ιστορικός Οργανισμός βγαίνει σε δημοπρασία.

Περισσότεροι από δέκα είναι οι υποψήφιοι διεκδικητές, ένας εκ των οποίων θα αναλάβει τα ηνία ενός «καθαρού» Οργανισμού χωρίς υποχρεώσεις. Μεταξύ αυτών είναι οι Ιβάν Σαββίδης, Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιάννης Φιλιππάκης, Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, κυπριακές εταιρείες και άλλοι.

Οι προσφορές θα γίνουν με κλειστούς φακέλους, οι οποίοι θα ανοίξουν στις 12:15 το μεσημέρι. Η δημοπρασία θα είναι μία κι έξω και όποιος δώσει τη μεγαλύτερη προσφορά θα αναλάβει τα ηνία του Οργανισμού.

Αυτοί που θα πληγούν περισσότερο είναι, ως συνήθως, οι 350 εργαζόμενοι που θα χάσουν το μεγαλύτερο κομμάτι των αποζημιώσεων και των δεδουλευμένων τους.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στη νομοθεσία για την ειδική διαχείριση οφειλών με δικαστική απόφαση με σκοπό την εξυγίανση ή εκκαθάριση της επιχείρησης (νόμος Δένδια, Ν.4307/2014), από το ποσό που θα καταβάλει ο πλειοδότης το 65% πάει στις πιστώτριες τράπεζες, το 10% σε άλλους ιδιώτες πιστωτές και το υπόλοιπο 25% μοιράζεται σε Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και εργαζομένους.

Στους εργαζομένους του Οργανισμού οφείλονται δεδουλευμένα επτά μηνών, ενώ οι αποζημιώσεις για τους περισσότερους θα ήταν ιδιαίτερα υψηλές καθώς βρίσκονται για πολλά χρόνια στον ΔΟΛ.

efsyn

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ SUPERLEAGUE

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ!

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΜΗΝΑ

Ανόητος οπαδός του Παναθηναϊκού εκδιώχθηκε κλωστηδόν από το Καραϊσκάκη (video)

Έδωσε σόου ο Κούγιας (εικόνες)

Λύνονται ως... δια μαγείας τα προβλήματα στον Παναθηναϊκό

Κάλεσε Σιώπη ο Σκίμπε για Γιβραλτάρ

Έδιωξε Χάσι ο Μαρινάκης - Με Νικοπολίδη στο Τορίνο ο Ολυμπιακός

Ανοίγει την πόρτα της εξόδου ο Ουζουνίδης

Να φωνάξει τον Σκίμπε η ΕΠΟ για ανανέωση συμβολαίου...

Σπάει όλα τα ρεκόρ ο Κούγιας στη Λάρισα: Έδιωξε τον Ματάισεν μετά από 11 ημέρες

«Άνοιγμα» στους Βαρδινογιάννηδες έκανε ο Γιαννακόπουλος

Τρίκαλα: Συνελήφθη 43χρονος παράγοντας του ποδοσφαίρου για κοκαΐνη