Αλλάζουν οι ισορροπίες στα media μετά την απόκτηση ΔΟΛ από τον Μαρινάκη


Σημαντικές αλλαγές στο τοπίο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης φέρνει η απόκτηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη από την Alter EGO του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος αναδεικνύεται πλέον σε ισχυρό παίκτη στα media, καθώς αποκτά τον έλεγχο στις εφημερίδες ΒΗΜΑ, ΝΕΑ καθώς και το 22,11% του τηλεοπτικού καναλιού MEGA.

Ο κ. Μαρινάκης κατέθεσε προσφορά ύψους 22.892.000 ευρώ και αναδείχθηκε πλειοδότης. Συνολικά κατατέθηκαν, πλην της προσφοράς Μαρινάκη, άλλες δύο προσφορές. Μία από την Dimera του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη ύψους 11,9 εκατ. και μία από την κυπριακή εταιρία Vegata ύψους 21 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι υπήρξαν ακόμη δύο συμβολικές προσφορές.

Ο πλειοδότης επενδυτής θα αποκτήσει εκτός από τα παραπάνω και τις ιστοσελίδες IN.GR, BHMA.GR, και NEA.GR, τον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA.FM, το 50% των μετοχών της “IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ” και τέλος το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής “ΑΡΓΟΣ”.

Τι θα γίνει με το MEGA

Οι εξελίξεις γεννούν ωστόσο και ερωτήματα που αφορούν την αναδιαμόρφωση της κατάστασης στα ελληνικά μίντια, με πρώτο το μέλλον του MEGA. Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως ο Ιβάν Σαββίδης απέκτησε το 19,63% των μετοχών του μεγάλου καναλιού. Ποσοστό περί το 34% ελέγχουν οι εταιρίες συμφερόντων Βαρδινογιάννη, ενώ ένα ποσοστό 13% ελέγχει η ΠΗΓΑΣΟΣ. Μικρότερα ποσοστά (κοντά στο 3%) έχουν οι επιχειρηματίες Ρέστης και Κοπελούζος. Με αυτά τα δεδομένα, το αποτέλεσμα της σημερινής δημοπρασίας επηρεάζει, όπως είναι προφανές, και τις ισορροπίες στο μετοχικό σχήμα του ΜΕGA.

Μια ενδεχόμενη συνεννόηση Μαρινάκη-Βαρδινογιάννη θα μπορούσε να οδηγήσει στον έλεγχο της πλειοψηφίας των μετοχών (κοντά στο 55%), κάτι που θα έδινε με τη σειρά του και έλεγχο του καναλιού, ωστόσο δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για κάτι τέτοιο.

Εξελίξεις αναμένονται και στον ΠΗΓΑΣΟ

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κριθεί το μέλλον και η τύχη και της ΠΗΓΑΣΟΣ που εκδίδει τις εφημερίδες Έθνος και Ημερησία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες προετοιμάζονται να καταγγείλουν τα δάνεια. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα οδηγήσει σε διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης, παρόμοια με εκείνη που ακολουθήθηκε στον ΔΟΛ.
Παρά το ραγδαίο χαρακτήρα των εξελίξεων στον χώρο των μίντια, τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν, χωρίς προς το παρόν να έχουν κάνει κάποια επίσημη τοποθέτηση.

Τα ακίνητα του ΔΟΛ

Σημειώνεται, ακόμη, ότι στο πακέτο των ακινήτων του ΔΟΛ την υψηλότερη προσφορά κατέθεσε η ALPHA Αστικά Ακίνητα, με ποσό που ανήλθε στα 3.780.000 ευρώ. Η εταιρεία Σαντορίνη κατέθεσε προσφορά η οποία ανήλθε στα 3.001.123 ευρώ και η εταιρεία New Mile Ακίνητα με προσφορά στα 100.000 ευρώ.

thetoc

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ SUPERLEAGUE

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ!

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΜΗΝΑ

Ανόητος οπαδός του Παναθηναϊκού εκδιώχθηκε κλωστηδόν από το Καραϊσκάκη (video)

Έδωσε σόου ο Κούγιας (εικόνες)

Λύνονται ως... δια μαγείας τα προβλήματα στον Παναθηναϊκό

Κάλεσε Σιώπη ο Σκίμπε για Γιβραλτάρ

Έδιωξε Χάσι ο Μαρινάκης - Με Νικοπολίδη στο Τορίνο ο Ολυμπιακός

Ανοίγει την πόρτα της εξόδου ο Ουζουνίδης

Να φωνάξει τον Σκίμπε η ΕΠΟ για ανανέωση συμβολαίου...

Σπάει όλα τα ρεκόρ ο Κούγιας στη Λάρισα: Έδιωξε τον Ματάισεν μετά από 11 ημέρες

«Άνοιγμα» στους Βαρδινογιάννηδες έκανε ο Γιαννακόπουλος

Τρίκαλα: Συνελήφθη 43χρονος παράγοντας του ποδοσφαίρου για κοκαΐνη