Το... αυτί των δημοσιογράφων-οπαδών τράβηξε ο ΠΣΑΤ


Να αποτινάξουν τις οπαδικές συμπεριφορές, κάλεσε τους αθλητικούς συντάκτες ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου λόγω της εκτράχυνσης του φαινομένου, θέτοντας μάλιστα θέμα ακόμη και διαγραφής από τον Σύνδεμο για τους παραβάτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ, από την πρώτη στιγμή της θητείας του, με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα τόνισε την αποφασιστικότητα του στην αντιμετώπιση των φαινομένων οπαδικής συμπεριφοράς αθλητικών συντακτών και ΜΜΕ, όπως αυτή εκφράζεται δημόσια.

Τα εντεινόμενα κρούσματα και η διαπίστωση ότι μερίδα των αθλητικών συντακτών κατά παράβαση κάθε έννοιας δημοσιογραφικής δεοντολογίας και κανόνων του δημοσιογραφικού λόγου, καταστρατηγεί συστηματικά τα ανωτέρω, υποχρεώνουν εκ νέου το Δ.Σ του Συνδέσμου να επανέλθει στο κυρίαρχο αυτό ζήτημα ηθικής του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και να δηλώσει κατηγορηματικά:

1. Η δέσμευση για την τήρηση και εφαρμογή, απαρέγκλιτα, των Κανόνων Ηθικής και Δεοντολογίας, όπως αυτοί προβλέπονται από τις Ενώσεις μας και τον Σύνδεσμο, αποτελεί πρώτιστο μέλημα μας

2. Η αποφασιστικότητα, σε ότι αφορά την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων που προσβάλουν συνολικά το χώρο μας, θα εφαρμοστεί με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες μας.

3. Η βούληση μας να παραπέμπονται αυτεπάγγελτα στα Πειθαρχικά μας Όργανα, με το ερώτημα της διαγραφής από τον Σύνδεσμο, οι συνάδελφοι οι οποίοι με τη συμπεριφορά και τις πράξεις τους παραβαίνουν τον Κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής και Κοινωνικής Ευθύνης, εκθέτοντας στα μάτια της κοινής γνώμης τους αθλητικούς συντάκτες, είναι δεδομένη και θα εφαρμοστεί προς κάθε κατεύθυνση.

Η ίδια ακριβώς βούληση υπάρχει ώστε, ανάλογες παραβατικές συμπεριφορές να παραπέμπονται στον Αθλητικό Εισαγγελέα, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και την Αρχή Προστασίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Το Δ.Σ απευθύνει δημόσια έκκληση στους συναδέλφους, τους επικεφαλής των αθλητικών Μέσων, τα αθλητικά Μέσα γενικότερα, να αποφεύγουν λεκτικές υπερβολές, ρατσιστικές και σεξιστικές αναφορές, αντισυναδελφικές συμπεριφορές, στην εκφορά και τη γραφή του δημοσιογραφικού λόγου.

Επί πλέον, καλούμε τους συναδέλφους, να αποφεύγουν τη δημόσια αντιπαράθεση από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, συμπεριφερόμενοι ως κοινοί χούλιγκαν, οπαδοί της τάδε και της δείνα ομάδας, γεγονότα και πράξεις που προξενούν αλγεινή εντύπωση.

Σε κάθε περίπτωση, το Δ.Σ θα εφαρμόσει όσα προβλέπονται τόσο από το Καταστατικό του Συνδέσμου, αλλά και όλα εκείνα που επιβάλει η κοινή λογική, ώστε φαινόμενα οπαδικής συμπεριφοράς να απομονωθούν αλλά και να στηλιτευτούν όπως αρμόζει στην ιστορική διαδρομή των αθλητικών συντακτών συνολικά, μέσα από αντίξοες τις περισσότερες φορές συνθήκες εργασίας τους.

Η αλληλεγγύη και ο αλληλοσεβασμός των Αθλητικών Συντακτών, πέρα και μακριά από κάθε οπαδική συμπεριφορά και εξάρτηση, συμβάλουν στην ανάδειξη της πραγματικής εικόνας των συναδέλφων μας και τον κανόνα αυτό, ο ΠΣΑΤ, οφείλει και είναι αποφασισμένος να τον υπερασπιστεί για την τιμή και την υπόληψη της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών του, αλλά και της ίδιας της ιστορίας του στον Ελληνικό Αθλητισμό και τη Δημοσιογραφία».

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ SUPERLEAGUE

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ!

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΜΗΝΑ

Ανόητος οπαδός του Παναθηναϊκού εκδιώχθηκε κλωστηδόν από το Καραϊσκάκη (video)

Έδωσε σόου ο Κούγιας (εικόνες)

Λύνονται ως... δια μαγείας τα προβλήματα στον Παναθηναϊκό

Κάλεσε Σιώπη ο Σκίμπε για Γιβραλτάρ

Έδιωξε Χάσι ο Μαρινάκης - Με Νικοπολίδη στο Τορίνο ο Ολυμπιακός

Το χαμένο ταλέντο: «Γεμάτο» 90λεπτο σε επίσημο αγώνα μετά από 13 μήνες ο Σωτήρης Νίνης

Δύο χρόνια απαγόρευση οδήγησης και 100 ώρες κοινωνική εργασία «έφαγε» ο Ρούνεϊ

Ανοίγει την πόρτα της εξόδου ο Ουζουνίδης

Να φωνάξει τον Σκίμπε η ΕΠΟ για ανανέωση συμβολαίου...

Σπάει όλα τα ρεκόρ ο Κούγιας στη Λάρισα: Έδιωξε τον Ματάισεν μετά από 11 ημέρες