«Η εθελοντική αιμοδοσία είναι το μεγαλύτερο καλό»Αρωγός των προσπαθειών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για υψηλότερη διεισδυτικότητα του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας στο νεανικό πληθυσμό είναι ο Νίκος Ηλιάδης.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής τζούντο και θετός πατέρας του χρυσού Ολυμπιονίκη της Αθήνας και χάλκινου στο Λονδίνο, Ηλία Ηλιάδη, ενώνει τις δυνάμεις του με ανθρώπους -από κάθε χώρο και πόστο- του ελληνικού αθλητισμού στέλνοντας ηχηρό μήνυμα, μέσα από το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ): «Η αιμοδοσία είναι το μεγαλύτερο καλό που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος!»

Η Ελλάδα ανέλαβε τη διοργάνωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη για το 2018, με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να «απλώνει το χέρι» στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας για την προώθηση σειράς συντονισμένων σχετικών ενεργειών στο χώρο του αθλητισμού. Την ερχόμενη Τρίτη (27/6) ΓΓΑ και ΕΚΕΑ θα υπογράψουν Πρωτόκολλο Συναντίληψης και Συνεργασίας, μία δέσμευση με στόχο την αύξηση του ποσοστού συστηματικών εθελοντών αιμοδοτών στην Ελλάδα.

Ο Νίκος Ηλιάδης εξήγησε γιατί η εθελοντική αιμοδοσία αφορά ιδιαίτερα τον χώρο του αθλητισμού: «Ο αθλητισμός οφείλει να είναι πρωτοπόρος σε όλους τους τομείς. Και στην αιμοδοσία! Γιατί η αιμοδοσία είναι μία πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας που πρέπει να αγκαλιάσουν όλοι οι άνθρωποι και ειδικά οι αθλητές. Οι αθλητές εξάλλου είναι και οι πιο υγιείς, έχουν και το πιο καθαρό και δυνατό αίμα!»

Ποια είναι τα οφέλη της αιμοδοσίας; «Με την αιμοδοσία σώζουμε τους συνανθρώπους, τα παιδιά που έχουν ανάγκη από αίμα, ενώ και ο ίδιος ο αιμοδότης επωφελείται, αφού ανανεώνεται το δικό του αίμα. Ούτε παράγεται, ούτε πουλιέται το αίμα. Η αιμοδοσία είναι ένας μοναδικός τρόπος με τον οποίο ο άνθρωπος μπορεί να δώσει στον άνθρωπο. Ο χώρος του αθλητισμού οφείλει να συμμετέχει, να στείλει το μήνυμα στην κοινωνία, ώστε να ευαισθητοποιηθεί όλος ο κόσμος. Μεγαλύτερο καλό από το να βοηθήσεις έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη δεν μπορείς να κάνεις!» υπογράμμισε ο κορυφαίος προπονητής τζούντο στην Ελλάδα και πρόσθεσε: «Λέω διαρκώς στους αθλητές μου να δίνουν αίμα, όταν δεν βρίσκονται σε αγωνιστική περίοδο».

Ο Νίκος Ηλιάδης κατέληξε: «Πρέπει να υπάρχουν πινακίδες μηνυμάτων προσέλκυσης στην εθελοντική αιμοδοσία σε όλους τους αθλητικούς χώρους. Να διοργανώνονται ημερίδες και σεμινάρια με εξειδικευμένους ομιλητές, ώστε να εξηγούν στους αθλητές και όλους τους ανθρώπους πόσο μεγάλη ανάγκη είναι για τον κόσμο που χρειάζεται Να υπάρχει ευρεία κάλυψη από τα ΜΜΕ. Πρώτα είναι ο ανθρώπινος παράγοντας και μετά οτιδήποτε άλλο. Πρώτη έρχεται η ηθική υποχρέωση να βοηθηθούν οι άνθρωποι».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ SUPERLEAGUE

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ!

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΜΗΝΑ

Τρίβουν τα χέρια τους στον Ατρόμητο Κερατσινίου με Μπάμι

Χώρισαν μετά από 18 χρόνια Μπέος-Δαμιανάκη

Το χαμένο ταλέντο: «Γεμάτο» 90λεπτο σε επίσημο αγώνα μετά από 13 μήνες ο Σωτήρης Νίνης

Από το κακό στο χειρότερο ο Ολυμπιακός...

Συνελήφθη υπάλληλος πρακτορείου ΟΠΑΠ – Σκηνοθέτησε ληστεία για να δικαιολογήσει υπεξαίρεση

Δύο χρόνια απαγόρευση οδήγησης και 100 ώρες κοινωνική εργασία «έφαγε» ο Ρούνεϊ

Κούγιας για Πάους: «Μετράω μέχρι το χίλια...»

Πλάκωσε στο ξύλο τον Κούγια ο Μελισσανίδης

Προς αποκλεισμό από το Μουντιάλ η Εθνική (video)

Ο «τυφώνας» Στεφανίδη σάρωσε και στις Βρυξέλλες!