Σκέψεις αποχώρησης από το Mega κάνει ο Ιβάν


Ραγδαίες αναµένονται οι εξελίξεις στον Οµιλο Μπόµπολα, µε τις πληροφορίες να θέλουν το αφεντικό του «Πήγασου» να εξετάζει σοβαρά ακόµη και το ακραίο ενδεχόµενο της οριστικής αποχώρησής του από τα media.

Καταλυτικό ρόλο στις σκέψεις του Φώτη Μπόµπολα έχει παίξει η αδυναµία του οµογενούς επιχειρηµατία Ιβάν Σαββίδη να αποκτήσει τον ∆ηµοσιογραφικό Οργανισµό Λαµπράκη. Οπως έχουν αποκαλύψει εδώ και τρεις εβδοµάδες τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», η είσοδος του µεγαλοµετόχου του ΠΑΟΚ στο Mega προέβλεπε µια σειρά από κινήσεις που σχετίζονταν άµεσα και µε τη σωτηρία του «Πήγασου».

Η συνεννόηση που είχε γίνει, µε τις ευλογίες µάλιστα της κυβέρνησης, ήθελε τον κ. Σαββίδη, αφού αποκτούσε τον ∆ΟΛ, να έδινε αυτοµάτως το management στον κ. Μπόµπολα. Επί της ουσίας, ο τελευταίος θα χειριζόταν τις τύχες ενός νέου εκδοτικού οµίλου, ο οποίος µάλιστα θα ήταν απαλλαγµένος από τα βάρη του παρελθόντος.

Στην περίπτωση αυτή, το δίδυµο Σαββίδη-Μπόµπολα, εκτός από το Mega, θα διατηρούσε και τα έντυπα του ∆ΟΛ, ενώ θα οδηγούσε σε καθεστώς εκκαθάρισης σχεδόν το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του «Πήγασου».

Ο πλειστηριασµός της Τετάρτης ήρθε να ανατρέψει τον σχεδιασµό που είχε αρχίσει να ξεδιπλώνεται, επιταχύνοντας ταυτόχρονα τις εξελίξεις στο Συγκρότηµα Μπόµπολα. Σύµφωνα µε καλά πληροφορηµένες πηγές της στήλης, από τις αρχές της εβδοµάδας άρχισε να διαφαίνεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης είχε µεταβάλει άρδην τη θέση του σε σχέση µε την εµπλοκή του στα media. Μάλιστα, οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο λένε ότι είχε φροντίσει να αποστείλει το σχετικό µήνυµα και προς την πλευρά του εκδότη του «Εθνους».

Οι εξελίξεις της Τετάρτης στον ∆ΟΛ απλώς επιτάχυναν τα πράγµατα, αφού πλέον αποτελεί κοινό µυστικό ότι ο µεγαλοµέτοχος του ΠΑΟΚ όχι µόνο δεν ενδιαφέρεται για την εξαγορά µετοχών στον «Πήγασο», αλλά απεναντίας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόµενο να µην ολοκληρώσει το deal που σχετίζεται µε την εξαγορά του 20% του Mega από τον Φώτη Μπόµπολα.

Σύµφωνα, δε, µε ασφαλείς πληροφορίες από τραπεζικούς και δικαστικούς κύκλους, πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιη η διερεύνηση από τη ∆ικαιοσύνη του τρόπου µε τον οποίο αποκτήθηκε το 19,63% του Mega από τον κύριο Φώτη Μπόµπολα, ελεύ-θερο βαρών, όταν µόλις µία εβδοµάδα µετά οι τράπεζες κατήγγειλαν τα δάνεια του «Πήγασου».

Οι δικηγόροι του οµογενούς επιχειρηµατία αναζητούσαν τρόπους προκειµένου να υπάρξει αναστροφή πώλησης, κάτι που, µε βάση τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο, προβλεπόταν και από τη συµφωνία που είχαν κάνει οι δύο επιχειρηµατίες.

Ανεξάρτητα, πάντως, από το αν θα καταφέρει τελικώς να «σπάσει» το deal, ο κ. Σαββίδης δείχνει απροθυµία να συµµετάσχει σε ένα σχήµα µαζί µε τους Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη. Ωστόσο, το µεγαλύτερο πρόβληµα φαίνεται ότι καλείται να το αντιµετωπίσει ο Φώτης Μπόµπολας, που είναι αλήθεια ότι επένδυε κυρίως στις υποσχέσεις που έδινε τόσο στις κατ’ ιδίαν κουβέντες του όσο και στις δηµόσιες δηλώσεις του ο οµογενής επιχειρηµατίας…

Από τη στιγµή που αποδεικνύεται «άνθρακας ο θησαυρός», ο εκδότης του «Εθνους» δεν έχει και πολλές επιλογές. Απεναντίας, η ένταξη του «Πήγασου» σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης µάλλον φαντάζει ως µονόδροµος. Μπροστά σε αυτό το ενδεχόµενο, ο Φώτης Μπόµπολας φαίνεται ότι εξετάζει ακόµη και το σενάριο της κανονικής πτώχευσης.

parapolitika

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ SUPERLEAGUE

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ!

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΜΗΝΑ

Ανόητος οπαδός του Παναθηναϊκού εκδιώχθηκε κλωστηδόν από το Καραϊσκάκη (video)

Έδωσε σόου ο Κούγιας (εικόνες)

Λύνονται ως... δια μαγείας τα προβλήματα στον Παναθηναϊκό

Κάλεσε Σιώπη ο Σκίμπε για Γιβραλτάρ

Έδιωξε Χάσι ο Μαρινάκης - Με Νικοπολίδη στο Τορίνο ο Ολυμπιακός

Ανοίγει την πόρτα της εξόδου ο Ουζουνίδης

Να φωνάξει τον Σκίμπε η ΕΠΟ για ανανέωση συμβολαίου...

Σπάει όλα τα ρεκόρ ο Κούγιας στη Λάρισα: Έδιωξε τον Ματάισεν μετά από 11 ημέρες

«Άνοιγμα» στους Βαρδινογιάννηδες έκανε ο Γιαννακόπουλος

Τρίκαλα: Συνελήφθη 43χρονος παράγοντας του ποδοσφαίρου για κοκαΐνη