Πολιτικο-επιχειρηματικός και δημοσιογραφικός πόλεμος και στη μέση το Noor1  • Στην Βουλή φέρνει η αντιπολίτευση τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις Καμμένου στον Γιαννουσάκη
  • Ξαφνική διαρροή διαλόγων μεταξύ του ισοβίτη και άνδρα του λιμενικού
  • Και δημοσιογραφικός πόλεμος σε εξέλιξη
  • Τρεις εισαγγελικές έρευνες αναμένεται να ολοκληρωθουν
  • Ενημερώθηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής
  • Πολιτικό-επιχειρηματικός πόλεμος στον οποίο πρωταγωνιστούν δημοσιογραφικά συγκροτήματα βρίσκεται σε εξέλιξη με αφρομή το θέμα του ναρκοπλοίου Noor 1. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναμένεται να φέρουν στην Βουλή το θέμα της «παρέμβασης» του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στην υπόθεση και των φερόμενων ως προτροπών του προς τον Ευθύμιο Γιαννουσάκη να καταθέσει επιβαρυντικά στοιχεία για τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, μέσω ανακοινώσεων εκφράζουν εύλογα ερωτήματα για την εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην υπόθεση. Την ίδια στιγμή ο δημοσιογράφος, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, μέσω ηχητικών αποσπασμάτων που ανάρτησε στην zougla.gr παρουσιάζει τον Γιαννουσάκη (ο οποίος στο μεσοδιάστημα έχει μηνύσει την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικων Πειραιά κ. Τζίβα και τον ανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού κ. Χριστοφορίδη), να ισχυρίζεται ότι δεν εκβιάστηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο οποίος απλά του υποσχέθηκε… πολιτική κάλυψη.
Την ίδια στιγμή το ereportaz πληροφορείται ότι οι ενέργειες του Π. Χριστοφορίδη ήταν αντικείμενο της ενημέρωσης που είχε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος.

Στο μεταξύ μια ηχογραφημένη συζήτηση μεταξύ δύο ανδρών που όλα δείχνουν ότι είναι ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης – έχει καταδικαστεί με ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης – και ο Παναγιώτης Χριστοφορίδης – αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος – αναρτήθηκε από άγνωστη πηγή στο διαδίκτυο και αυτά που ακούγονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.

Τα ερωτήματα βέβαια είναι πολλά: Πως ακριβώς πραγματοποιήθηκε η καταγραφή της συνομιλίας, αν είναι νόμιμη και φυσικά αν πρόκειται για πραγματική συνομιλία μεταξύ των συγκεκριμένων ανδρών ή κάποια συρραφή που την καθιστά μη γνήσια. Άλλωστε, προέρχεται από ανώνυμη πηγή την οποία πρώτη χρησιμοποίησε η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας UNFOLLOW οι συντάκτες του οποίου συνεργάζονται με τον Όμιλο των Παραπολιτικών.

Αμέσως μετά, η είδηση εμφανίστηκε και στην ιστοσελίδα Parapolitika.gr, η οποία κατονόμασε τον Πάνο Καμμένο ως τον πολιτικό εκείνο που προσπαθεί μέσω παράτυπων διαδικασιών να στοχοποιήσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον ιστότοπο να παρουσιάζει ως ενδεχόμενο να γίνει πρόταση μομφής κατά του Πάνου Καμμένου (κατά δήλωση του τομεάρχη δικαιοσύνης της Ν.Δ., Νίκου Παναγιωτόπουλου).

Στον αντίποδα, υπό άλλο πρίσμα παρουσιάζει την υπόθεση η ιστοσελίδα Zougla.gr, η οποία προ ημερών είχε αποσπάσει δηλώσεις του Ευθύμιου Γιαννουσάκη ο οποίος έκανε λόγο για επιπλέον 900 κιλά ηρωίνης τα οποία πουλήθηκαν σε Σέρβους διακινητές! Το συγκεκριμένο σάιτ αναρωτιέται για ποιο λόγο δεν έγινε τόσος ντόρος από τις ιστοσελίδες και τον Τύπο όταν τον προηγούμενο μήνα είχε αναμοχλεύσει την υπόθεση με τις δηλώσεις του ισοβίτη.

Και μέσα σε όλα αυτά, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε αναγκάστηκε να τοποθετηθεί για την υπόθεση.Κοντονής: «Θα βρούμε ποιος έφερε την ηρωίνη στην Ελλάδα, δεν θα το αφήσουμε έτσι!


Δεν επέλεξε να υποστηρίξει τις ενέργειες του Πάνου Καμμένου – ο οποίος κινήθηκε παράλληλα με τη δικαιοσύνη για να προσεγγίσει φυλακισμένο άνδρα – ούτε όμως άφησε ασχολίαστη την αδράνεια και των άλλων κομμάτων σχετικά με την υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος τόνισε από το βήμα της Βουλής πως συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα υπαγορεύουν στα κόμματα τον πολιτικό τους λόγο! Δεν ξεκαθάρισε αν εννοεί και τη δική του παράταξη…

Ο Σταύρος Κοντονής συμπλήρωσε ότι η έρευνα της Δικαιοσύνης για την υπόθεση προσπάθειας να διαχυθούν στη χώρα 2,1 τόνοι ηρωίνης δεν θα σταματήσει από εκείνους που επιχειρούν κλίμα αποπροσανατολισμού, και αν έχει συμβεί οποιαδήποτε παρατυπία με επίσκεψη εκτός ωραρίου στη φυλακή, αυτή θα ελεγχθεί.

Σχολιάζοντας αναφορά που είχε κάνει νωρίτερα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου περί «βορβορώδους κατάστασης», ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε: «Θα ήθελα να σας πω ότι βορβορώδης και βροντώδης κατάσταση είναι όταν τα οικονομικά συμφέροντα προσπαθούν να υπαγορεύσουν πολιτικό λόγο στα κόμματα και να διαμορφώσουν, δια των φιλικών τους εφημερίδων, τα οικονομικά συμφέροντα, ένα κλίμα στην κοινή γνώμη αποπροσανατολισμού. Εάν, όμως, έχει συμβεί οποιαδήποτε παρατυπία, όσον αφορά τον Κανονισμό της φυλακής, θα ελεγχθεί. Παρατυπία. Όμως θα πρέπει να σκεφτούμε όλοι ότι αυτή η υπόθεση αφορά την έλευση στην Ελλάδα 2,1 τόνων ηρωίνης. Για το οποίο ζήτημα δεν έχει υπάρξει ακόμα απόλυτα δικαστική διαλεύκανση. Επομένως, θέλω να σας τονίσω ότι θα περίμενα άλλου τύπου παρεμβάσεις στο θέμα αυτό. Παρεμβάσεις όταν ένας- ένας οι μάρτυρες της δίκης εξαφανίζονταν από προσώπου γης! Ή όταν υπήρξε μια εκτεταμένη συνέντευξη, του συγκεκριμένου ισοβίτη, σε δημοσιογράφο, στον οποίο είχε παράσχει και ρητή συναίνεση για την δημοσιοποίηση της συνέντευξης. Και η οποία συνέντευξη λέει πολλά ενδιαφέροντα που, ως εκ θαύματος, ο Τύπος που ασχολείται σήμερα με ήσσονος σημασίας ζητήματα – εάν παραβιάστηκε κάποιος κανόνας λειτουργίας του σωφρονιστικού συστήματος – αυτός ο Τύπος γι΄ αυτή τη συνέντευξη δεν είπε κουβέντα».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση έκανε αυτό που έπρεπε από την πρώτη στιγμή, έδωσε την πληροφορία στην αρμόδια εισαγγελέα η οποία έπραξε τα δέοντα.
«Αυτή τη στιγμή η δικαστική έρευνα συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα, και μάλιστα ενεργοποιουμένης και της διαδικασίας της δικαστικής συνδρομής σε ξένο κράτος. Και την αλήθεια θα τη μάθουμε. Εγώ εύχομαι, το εύχομαι από καρδιάς, να μην εμπλέκεται κανένας Έλληνας πολίτης σε αυτή την αθλιότητα, η οποία θα σκόρπιζε το θάνατο σε χιλιάδες νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, και θα έφερνε σε απόγνωση εκατοντάδες οικογένειες. Εδώ δεν μιλάμε εδώ για μικροποσότητες αλλά για 2,1 τόνους ηρωίνης. Η ελληνική κυβέρνηση με όλες τις δυνάμεις της θα ψάξει και θα βρει την αλήθεια, παρέχοντας συνδρομή σε οτιδήποτε η ελληνική Δικαιοσύνη ζητήσει και να το ξέρουν όλοι ότι με τέτοιου είδους παρεμβάσεις ούτε η Δικαιοσύνη θα καμφθεί, ούτε η κυβέρνηση, να φτάσει στο τέλος. Μιλάμε για έγκλημα που πήγε να γίνει εις βάρος της ελληνικής νεολαίας και ευτυχώς επενέβησαν οι διωκτικές αρχές και το εντόπισαν. Ε, αυτό δεν θα μείνει έτσι!».

Κλείνοντας, τα έβαλε με τον Τύπο και τον λάθος τρόπο με τον οποίο έχει αντιμετωπίσει το θέμα: «Ορισμένα ανυπόγραφα άρθρα, καλό θα είναι οι εκδότες να τα υπογράφουν, προς επίρρωση ότι εδώ έχει κινητοποιηθεί το σύμπαν, μετά από έλεγχο που έγινε, την περασμένη εβδομάδα, της οικονομικής αστυνομίας! Κάποιες παράνομες μαγνητοφωνήσεις που θα ελεγχθούν, είναι ενδεχομένως μια επικοινωνία εκτός ωραρίου που επιτρέπει ο Κανονισμός της φυλακής. Αυτά θα ελεγχθούν. Αλλά αλλαγή στον προσανατολισμό, ούτε στην κυβέρνηση ούτε στη Δικαιοσύνη, ούτε στην κοινωνία θα πετύχουν αυτά τα άρθρα».

ereportaz

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ SUPERLEAGUE

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ!

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΜΗΝΑ

Τρίβουν τα χέρια τους στον Ατρόμητο Κερατσινίου με Μπάμι

Χώρισαν μετά από 18 χρόνια Μπέος-Δαμιανάκη

Το χαμένο ταλέντο: «Γεμάτο» 90λεπτο σε επίσημο αγώνα μετά από 13 μήνες ο Σωτήρης Νίνης

Από το κακό στο χειρότερο ο Ολυμπιακός...

Συνελήφθη υπάλληλος πρακτορείου ΟΠΑΠ – Σκηνοθέτησε ληστεία για να δικαιολογήσει υπεξαίρεση

Δύο χρόνια απαγόρευση οδήγησης και 100 ώρες κοινωνική εργασία «έφαγε» ο Ρούνεϊ

Κούγιας για Πάους: «Μετράω μέχρι το χίλια...»

Πλάκωσε στο ξύλο τον Κούγια ο Μελισσανίδης

Προς αποκλεισμό από το Μουντιάλ η Εθνική (video)

Ο «τυφώνας» Στεφανίδη σάρωσε και στις Βρυξέλλες!