Παραμένει ο κίνδυνος για το Mega


Ύστερα από καιρό στον τηλεοπτικό σταθμό υπάρχει αισιοδοξία, εξαιτίας της απόκτησης του 19,6% των μετοχών από τον Ιβάν Σαββίδη και την προοπτική εισόδου του Βαγγέλη Μαρινάκη μέσω ΔΟΛ (22,11%). Όμως ο πραγματικός κίνδυνος είναι να καθυστερήσουν οι διαδικασίες και να επιβαρυνθεί η υποτυπώδης αλλά ανθεκτική λειτουργία του Mega.

Το σημείο αιχμής είναι η πληρωμή της μισθοδοσίας όσων συνεχίζουν να εργάζονται. Μέχρι πρότινος, ο Όμιλος Βαρδινογιάννη και ο Πήγασος είχαν βάλει συνολικά 4,5 εκατ. ευρώ, έναντι της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, για την πληρωμή των εργαζομένων. Τώρα το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν και οι νέοι μέτοχοι, ώστε το κανάλι να συνεχίσει να λειτουργεί. Αν περιμένουν τις εξελίξεις στον ΔΟΛ και τον Πήγασο, θα υπάρξει εκ νέου αγωνία για το Mega.

Δεύτερο ουσιαστικό σημείο είναι οι τράπεζες. Οι λογαριασμοί του Mega παραμένουν δεσμευμένοι, ενώ τα δάνεια εξυπηρετούνται. Οι νέοι μέτοχοι και επενδυτές είναι σε θέση, με την κεφαλαιακή επάρκεια που διαθέτουν, να πείσουν τις τράπεζες να σταματήσουν την πολιτική αυτή και να απελευθερώσουν τους λογαριασμούς πριν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία όμως δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν από την απόκτηση του ΔΟΛ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Πάντως, τα μέτωπα για το κανάλι παραμένουν ανοικτά και σε ένα ακόμη επίπεδο. Στις 26 Ιουνίου εκδικάζεται η κύρια αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων για την υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας από τους επενδυτές.

Το παιχνίδι έχει φυσικά και μετοχική διάσταση. Το Mega, στο παρελθόν, κυριάρχησε όταν λειτουργούσε ως πολυμετοχικό. Τώρα υπάρχει μια δύσκολη συγκατοίκηση, με την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη και -σε λίγο καιρό- του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ίδια τηλεοπτική εταιρεία. Ο Ιβάν Σαββίδης διαμήνυσε ήδη πως δεν πρόκειται να αποχωρήσει.

typologies

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ SUPERLEAGUE

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ!

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΜΗΝΑ

Deaflympics 2017: Χρυσό μετάλλιο μέσα στην Σαμψούντα η εθνική γυναικών! 4η θέση για τους άνδρες (vids)

Deafympics 2017: Στον τελικό η εθνική μπάσκετ γυναικών! Για το χάλκινο οι άνδρες που αδικήθηκαν...

Οργή για τον αγώνα του Φελπς με τον καρχαρία – Νίκησε ο «καρχαρίας» αλλά καταγγέλλουν απάτη (video)

Η αιτία θανάτου του 13χρονου γιού του Μιλίνκοβιτς - Το παιδί δεν πνίγηκε

Σεξ στο νερό: Ποιους κινδύνους εγκυμονεί

Πήρε άλλους δύο ο Ατρόμητος Κερατσινίου

Ανατριχιαστική μαρτυρία για τον Χρήστο

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ της ΕΠΟ

Deaflympics 2017: Χάλκινο για Λιότσο και Φουλεδάκη

Απίστευτη τραγωδία για Μιλίνκοβιτς: Πνίγηκε ο 13χρονος γιος του!