Βαριά καμπάνα ο ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στον τελικό - Έπεσε στα μαλακά η ΑΕΚ


Ο ΠΑΟΚ θεωρήθηκε βασικός υπαίτιος των επεισοδίων στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και ως υπότροπος τιμωρήθηκε με αφαίρεση 6 βαθμών, που ωστόσο δεν τον επηρεάζει σε σχέση με το ευρωπαϊκό του εισιτήριο μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ. Αντίθετα η ΑΕΚ τιμωρήθηκε μόνο με τρεις αγωνιστικές και πρόστικο, αφού δεν κρίθηκε ένοχη για εκτεταμένα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου, όπως ο ΠΑΟΚ, ενώ δεν ήταν υπότροπη.

Μπορεί η απόφαση να μην επηρεάζει τίποτα ουσιαστικό για την εφετινή σεζόν, αλλά σίγουρα φανερώνει σημάδια... μεροληψίας, αφού σε σχέση με την αντικειμενική ευθύνη των όσων είδαμε στον τελικό ευθύνονται το ίδιο και οι δύο ομάδες, αν και τα βαρβάτα επεισόδια έγιναν κυρίως εκτός του γηπέδου και κατ΄επέκταση πέρα των ορίων της αντικειμενικής ευθύνης των δύο ΠΑΕ.

Ας μην σχολιάσουμε καλύτερα το επίπεδο της αξιοπιστίας των τακτικών δικαστών του Σταύρου Κοντονή που περίμεναν την ολοκλήρωση των πλέι όφ για να ανακοινώσουν την απόφαση για τα επεισόδια του τελικού. Οι δύο ομάδες, βέβαια, έχουν το δικαίωμα της έφεσης, όπου θα επιδιώξουν την μείωση της ποινής των αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, που πλέον είναι ο βασικός στόχος εν όψει του επόμενου πρωταθλήματος.

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, λοιπόν, η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις αναφορικά με τον τελικό:

Αριθμός απόφασης 157/2017

ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΖΕΙ με παρόντες τους διαδίκους τις υποθέσεις κατά α) της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία», β) της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» και γ) του Lubos Michel, τεχνικού διευθυντή της τελευταίας αυτής Π.Α.Ε., καθώς και επί της παρέμβασης της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝAΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.».

ΚΗΡΥΣΣΕΙ την πρώτη εγκαλούμενη Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία» πειθαρχικώς ελεγκτέα για τις αναλυτικώς περιγραφόμενες στο σκεπτικό της παρούσας πράξεις.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην πρώτη εγκαλουμένη συνολική χρηματική ποινή ύψους εκατόν εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (170.000) και συνολική ποινή διεξαγωγής τριών (3) αγώνων χωρίς θεατές.
ΔΕΧΕΤΑΙ την πρόσθετη παρέμβαση της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝAΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.».

ΚΗΡΥΣΣΕΙ την δεύτερη εγκαλούμενη Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», πειθαρχικώς ελεγκτέα για τις αναλυτικώς περιγραφόμενες στο σκεπτικό της παρούσας πράξεις.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην δεύτερη εγκαλουμένη συνολική χρηματική ποινή ύψους διακοσίων ογδόντα δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (282.500), συνολική ποινή διεξαγωγής επτά (7) αγώνων χωρίς θεατές και αφαίρεση έξι (6) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον τρίτο εγκαλούμενο χρηματική ποινή ύψους χιλίων οκτακοσίων ευρώ (1.800), για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον η δεύτερη εγκαλουμένη, καθώς και την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για χρονικό διάστημα είκοσι (20) ημερών.

Γίνεται μνεία ότι κατά αυτής της απόφασης χωρεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών για τους διαδίκους και δώδεκα (12) ημερών για τον Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων από την σύμφωνα με το Δικονομικό Κανονισμό Λειτουργίας των Δικαστικών Οργάνων της Ε.Π.Ο. γνωστοποίηση της απόφασης σε αυτόν.


Η οριστική βαθμολογία των πλέι οφ

ΑΕΚ 12 (5-3)
Παναθηναϊκός 8 (6-7)
ΠΑΟΚ 5 (7-5)
Πανιώνιος 4 (3-6)

*Δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό, αφού η δεύτερη και η τρίτη θέση δίνουν το ίδιο ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει ουσιαστικά τη θέση ως κάτοχος του Κυπέλλου.

flogasport team

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ SUPERLEAGUE

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ!

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΜΗΝΑ

Ανόητος οπαδός του Παναθηναϊκού εκδιώχθηκε κλωστηδόν από το Καραϊσκάκη (video)

Έδωσε σόου ο Κούγιας (εικόνες)

Λύνονται ως... δια μαγείας τα προβλήματα στον Παναθηναϊκό

Κάλεσε Σιώπη ο Σκίμπε για Γιβραλτάρ

Έδιωξε Χάσι ο Μαρινάκης - Με Νικοπολίδη στο Τορίνο ο Ολυμπιακός

Ανοίγει την πόρτα της εξόδου ο Ουζουνίδης

Να φωνάξει τον Σκίμπε η ΕΠΟ για ανανέωση συμβολαίου...

Σπάει όλα τα ρεκόρ ο Κούγιας στη Λάρισα: Έδιωξε τον Ματάισεν μετά από 11 ημέρες

«Άνοιγμα» στους Βαρδινογιάννηδες έκανε ο Γιαννακόπουλος

Τρίκαλα: Συνελήφθη 43χρονος παράγοντας του ποδοσφαίρου για κοκαΐνη