Το πρόγραμμα Α1 ανδρών-γυναικών στο πόλο


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κλήρωση για το πρωτάθλημα της Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών, το οποίο θα αρχίσει στις 14 Οκτωβρίου. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στην έδρα της Γλυφάδας, ενώ η κυπελλούχος Βουλιαγμένη θα υποδεχθεί τη Χίο, σε έναν αγώνα με... ιδιατερότητες, καθώς οι σχέσεις των δύο σωματείων περνούν κρίση λόγω της μεταγραφής του νεαρού Κώστα Γκιουβέτση στην ομάδα του Λαιμού.

Τα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τη Βουλιαγμένη θα διεξαχθούν την 4η αγωνιστική στον Πειραιά και τη 15η αγωνιστική στο Λαιμό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της κανονικής περιόδου:

1η αγωνιστική - 12η αγωνιστική

ΠΑΟΚ-Υδραϊκός

Απόλλων Σμύρνης-Παλαιό Φάληρο

Γλυφάδα-Ολυμπιακός

Εθνικός-ΟΦΗ

Πανιώνιος-Χανιά

Βουλιαγμένη-Χίος

2η αγωνιστική - 13η αγωνιστική

ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης
Υδραϊκός-Χίος
Χανιά-Βουλιαγμένη
ΟΦΗ-Πανιώνιος
Ολυμπιακός-Εθνικός
Παλαιό Φάληρο-Γλυφάδα

3η αγωνιστική - 14η αγωνιστική

Βουλιαγμένη-ΟΦΗ
Χίος-Χανιά
Απόλλων Σμύρνης-Υδραϊκός
Γλυφάδα-ΠΑΟΚ
Εθνικός-Παλαιό Φάληρο
Πανιώνιος-Ολυμπιακός

4η αγωνιστική - 15η αγωνιστική

Παλαιό Φάληρο-Πανιώνιος
ΠΑΟΚ-Εθνικός
Απόλλων Σμύρνης-Γλυφάδα
Υδραϊκός-Χανιά
ΟΦΗ-Χίος
Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη

5η αγωνιστική - 16η αγωνιστική

Βουλιαγμένη-Παλαιό Φάληρο
Χίος-Ολυμπιακός
Χανιά-ΟΦΗ
Γλυφάδα-Υδραϊκός
Εθνικός-Απόλλων Σμύρνης
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ

6η αγωνιστική - 17η αγωνιστική

Παλαιό Φάληρο-Χίος
ΠΑΟΚ-Βουλιαγμένη
Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος
Γλυφάδα-Εθνικός
Υδραϊκός-ΟΦΗ
Ολυμπιακός-Χανιά

7η αγωνιστική - 18η αγωνιστική

Πανιώνιος-Γλυφάδα
Βουλιαγμένη-Απόλλων Σμύρνης
Χίος-ΠΑΟΚ
Χανιά-Παλαιό Φάληρο
ΟΦΗ-Ολυμπιακός
Εθνικός-Υδραϊκός

8η αγωνιστική - 19η αγωνιστική

Υδραϊκός-Ολυμπιακός
Παλαιό Φάληρο-ΟΦΗ
ΠΑΟΚ-Χανιά
Απόλλων Σμύρνης-Χίος
Γλυφάδα-Βουλιαγμένη
Εθνικός-Πανιώνιος

9η αγωνιστική - 20η αγωνιστική

Ολυμπιακός-Παλαιό Φάληρο
Πανιώνιος-Υδραϊκός
Βουλιαγμένη-Εθνικός
Χίος-Γλυφάδα
Χανιά-Απόλλων Σμύρνης
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ

10η αγωνιστική - 21η αγωνιστική

Εθνικός-Χίος
Πανιώνιος-Βουλιαγμένη
Υδραϊκός-Παλαιό Φάληρο
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
Απόλών Σμύρνης-ΟΦΗ
Γλυφάδα-Χανιά

11η αγωνιστική - 22η αγωνιστική

ΟΦΗ-Γλυφάδα
Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης
Παλαιό Φάληρο-ΠΑΟΚ
Βουλιαγμένη-Υδραϊκός
Χίος-Πανιώνιος
Χανιά-Εθνικός

Το πρόηγραμμα Α1 γυναικών

Στις 21 Οκτωβρίου θα αρχίσει το νέο πρωτάθλημα της Α1 υδατοσφαίρισης γυναικών, η κλήρωση του οποίου έγινε σήμερα σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας. Το ντέρμπι της Βουλιαγμένης με τον Ολυμπιακό θα γίνει την 3η αγωνιστική στο Λαιμό, με τις δύο ομάδες να συναντιούνται και στο φινάλε της Α΄ φάσης, στον Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι στην Α΄ φάση οι οκτώ ομάδες χωρίζονται σε δύο ομίλους, με βάση την περσινή τους κατάταξη. Στον Α΄ όμιλο θα μετάσχουν οι Ολυμπιακός Βουλιαγμένη, Γλυφάδα και Εθνικός, ενώ στον Β΄ όμιλο το Ρέθυμνο, η ΝΕ Πατρών, ο Τρίτων Αμαρουσίου και ο Νηρέας Χαλανδρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Α΄ φάσης:

A΄ ΟΜΙΛΟΣ

1η αγωνιστική - 4η αγωνιστική

Ολυμπιακός-Εθνικός

Βουλιαγμένη-Γλυφάδα

2η αγωνιστική - 5η αγωνιστική

Ολυμπιακός-Γλυφάδα
Βουλιαγμένη-Εθνικός

3η αγωνιστική - 6η αγωνιστική
Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός
Εθνικός-Γλυφάδα


Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

1η αγωνιστική - 4η αγωνιστική

Νηρέας Χαλανδρίου-ΝΕ Πατρών
Τρίτων Αμαρουσίου-Ρέθυμνο

2η αγωνιστική - 5η αγωνιστική

Νηρέας Χαλανδρίου-Ρέθυμνο
Τρίτων Αμαρουσίου-ΝΕ Πατρών

3η αγωνιστική - 6η αγωνιστική

Τρίτων Αμαρουσίου-Νηρέας Χαλανδρίου
ΝΕ Πατρών-Ρέθυμνο

Διαθεσόπουλος: «Το πόλο είναι ο κορυφαίο ομαδικό άθλημα στην Ελλάδα»


Η ανακοίνωση της συμμετοχής των εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών στο νεοσύστατο Europa Cup της LEN, αντί του World League της FINA, ήταν η βασική είδηση που προέκυψε από την... καθιερωμένη ομιλία του Δημήτρη Διαθεσόπουλου, στο περιθώριο της κλήρωσης των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης.


Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα θα απουσιάσουν για πρώτη φορά από καθιέρωσης του World League από τη διοργάνωση, σε μία απόφαση που προφανώς εντάσσεται στο πλαίσιο της διαμάχης του προέδρου της ΚΟΕ με τη FINA, μετά το τελευταίο κογκρέσο της διεθνούς συνομοσπονδίας, που έγινε τον Ιούλιο στη Βουδαπέστη. Ο κ.Διαθεσόπουλος άδραξε μάλιστα την ευκαιρία για να τονίσει για ακόμη μία φορά ότι ήταν ο ίδιος, μαζί με τον Ιταλό Τζιάνι Λότζι -τέως πρόεδρο της τεχνικής επιτροπής υδατοσφαίρισης της FINA- που μπλόκαραν τις προτεινόμενες αλλαγές κανονισμών στο άθλημα («τους επάρατους κανονισμούς», όπως τους χαρακτήρισε).

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος ξεκίνησε την τοποθέτησή του κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, την οποία χαρακτήρισε «λαμπρή για την ελληνική υδατοσφαίριση». Στάθηκε ιδιαίτερα στις επιτυχίες των εθνικών ομάδων νέων στα αντίστοιχα Παγκόσμια Πρωταθλήματα (χρυσό οι άνδρες στο Βελιγράδι, ασημένιο οι γυναίκες στο Βόλο), υπογραμμίζοντας ότι «... μέσα από τις εθνικές ομάδες νέων, περνάει το μέλλον των εθνικών ομάδων για τα επόμενα χρόνια, για πολλές Ολυμπιάδες ακόμη».

Αναφέρθηκε επίσης στην παρουσία των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η εθνική ανδρών έκανε σπουδαία πορεία στο Παγκόσμιο Δεν πήραμε μετάλλιο, αλλά είμαστε στις πρώτες τέσσερις θέσεις του κόσμου. Οι γυναίκες δεν μπήκαν στην τετράδα από μία κακή διαιτητική απόφαση και από τη δική μας «ανικανότητα» στα πέναλτι. Αν είχαμε πάρει το παιχνίδι με την Ισπανία (σ.σ. στα προημιτελικά), θα ήμασταν στον τελικό. Η έβδομη θέση είναι πλασματική, αυτά τα τα παιδιά έχασαν ένα μετάλλιο λόγω του κ. Πουτνίκοβιτς (σ.σ. ο διαιτητής του αγώνα με την Ισπανία)».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ έκανε αναφορά και στις επιτυχίες του Ολυμπιακού στις διασυλλογικές διοργανώσεις (συμμετοχή στο final-6 του Champions League οι άνδρες, φιναλίστ της Euroleague οι γυναίκες) και κατέληξε: «Δεν υπάρχει άλλο ομαδικό άθλημα στην Ελλάδα που να έχει να επιδείξει τέτοιες επιτυχίες. Μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι είμαστε το κορυφαίο ομαδικό άθλημα και αυτό επιμερίζεται σε όλους, παίκτες, προπονητές, σωματεία και ομοσπονδία».

Αναφορικά με τις διοργανώσεις της νέας σεζόν, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος ανακοίνωσε και επίσημα τη διεξαγωγή, για πρώτη φορά, κυπέλλου γυναικών, ενώ για την αντίστοιχη διοργάνωση των ανδρών υπογράμμισε ότι είναι ανεπίτρεπτο να μη δηλώνουν συμμετοχή ομάδες της Α1. Σε αντίθεση, πάντως, με όσα είχαν ειπωθεί πριν το τελευταίο final-4 στο Καρπενήσι, φαίνεται πως δεν ευδοκιμεί η ιδέα της υποχρεωτικής συμμετοχής στο κύπελλο των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας (που θα επέφερε κυρώσεις αν κάποιο σωματείο δεν μετείχε) και ο πρόεδρος της ΚΟΕ αρκέστηκε σε μία έκκληση στους εκπροσώπους των σωματείων να δηλώσουν συμμετοχή στη δεύτερη τη τάξει εγχώρια διοργάνωση.

Τέλος, για το ζήτημα της τηλεοπτικής κάλυψης των πρωταθλημάτων δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις. Ο κ. Διαθεσόπουλος είπε ότι η ομοσπονδία βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την ΕΡΤ, η οποία ελπίζει να επικυρωθεί αύριο, ενώ ευχαρίστησε δημόσια τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, για την παρέμβασή του και τη συμβολή του στην εξεύρεση τηλεοπτικής «στέγης» για τα πρωταθλήματα πόλο. Μέχρι να οριστικοποιηθεί η συμφωνία, πάντως, δεν μπορεί να αποσαφηνιστεί τι θα περιλαμβάνει (σε ποια κολυμβητήρια θα καλύπτονται αγώνες, αν θα υπάρχει κάλυψη και για την Α1 γυναικών και αν το σχετικό «πακέτο» θα περιλαμβάνει και τους αγώνες των εθνικών ομάδων).
 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ SUPERLEAGUE

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ!

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΜΗΝΑ

Ανόητος οπαδός του Παναθηναϊκού εκδιώχθηκε κλωστηδόν από το Καραϊσκάκη (video)

Έδωσε σόου ο Κούγιας (εικόνες)

Αναστάτωση με το ...χάπι γλυκόζης του Μέσι

Λύνονται ως... δια μαγείας τα προβλήματα στον Παναθηναϊκό

Κάλεσε Σιώπη ο Σκίμπε για Γιβραλτάρ

Πέθανε ο Θανάσης Καλογιάννης

Έδιωξε Χάσι ο Μαρινάκης - Με Νικοπολίδη στο Τορίνο ο Ολυμπιακός

Να φωνάξει τον Σκίμπε η ΕΠΟ για ανανέωση συμβολαίου...

Σπάει όλα τα ρεκόρ ο Κούγιας στη Λάρισα: Έδιωξε τον Ματάισεν μετά από 11 ημέρες

Τα φούμαρα του υιού Σαββίδη στο Instagram