Απόφαση-ντροπή για την αθλητική δικαιοσύνη


Απόφαση-έκτρωμα από την αθλητική δικαιοσύνη που δεν εφάρμοσε τα άρθρα 19 και 20 (Απειλές και Βία, αντίστοιχα) του Πειθαρχικού Κώδικα στην περίπτωση του ΠΑΟΚ και του Κριστιάνο Μπάτσι.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα (Λάρισα-ΠΑΟΚ 1-1) ο βοηθός του Λουτσέσκου απώθησε τον διαιτητή Κατσικογιάνη και ως γνωστόν το φύλλο αγώνα, σύμφωνα με τους κανονισμούς δεν χωρά ανταπόδειξη. Ομως, το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Οργανο της Λίγκας «δίκασε» την υπόθεση με λάθος άρθρο, και όχι με τα προαναφερόμενα, επιβάλλοντας μόνο πρόστιμο στον ΠΑΟΚ και απαγόρευση εισόδου δυο μηνών στον Μπάτσι. Γίνεται αντιληπτό πως εφαρμόστηκε το άρθρο 11 και για αυτό ο ΠΑΟΚ και ο Μπάτσι έπεσε στα μαλακά. Όμως, αν ήταν άλλη ομάδα θα εφαρμοζόταν τα άρθρα 19 και 20 και θα κινδύνευε με αφαίρεση βαθμών. Δεδομένης και την καταγγελίας του Ολυμπιακού ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση, καθώς πρόκειται για κακή εφαρμογή του Πειθαρχικού Κώδικα. Ολοι θα απωθούν τους διαιτητές, που θα πηγαίνουν πλέον σε αρένα και όχι σε γήπεδο, και θα γλιτώνουν με ποινές-χάδι.

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 6ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ ΑΕΛ, Α. Κούγιας: «Βάσει των αναφερομένων στο από 30/09/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), και στην από 30/09/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας». Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του κ. Α. Κούγια: επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΛ συνολική χρηματική ποινή δώδεκα χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ. Α. Κούγια : α) την ποινή της απαγορεύσεως της εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους, για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών και β) τη χρηματική ποινή των δέκα χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ ΠΑΟΚ, C. Bacci: «Βάσει των αναφερομένων στο από 30/09/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), και στην από 30/09/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά του κ. C. Bacci: επιβάλλει στην Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ τη χρηματική ποινή των δέκα χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ. Cristiano Bacci α) την ποινή της απαγορεύσεως της εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους, για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών και β) τη χρηματική ποινή των δέκα χιλιάδων ευρώ.

Sfyrigmata team

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ SUPERLEAGUE

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ!

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΜΗΝΑ

Ανόητος οπαδός του Παναθηναϊκού εκδιώχθηκε κλωστηδόν από το Καραϊσκάκη (video)

Έδωσε σόου ο Κούγιας (εικόνες)

Αναστάτωση με το ...χάπι γλυκόζης του Μέσι

Λύνονται ως... δια μαγείας τα προβλήματα στον Παναθηναϊκό

Κάλεσε Σιώπη ο Σκίμπε για Γιβραλτάρ

Έδιωξε Χάσι ο Μαρινάκης - Με Νικοπολίδη στο Τορίνο ο Ολυμπιακός

Ανοίγει την πόρτα της εξόδου ο Ουζουνίδης

Να φωνάξει τον Σκίμπε η ΕΠΟ για ανανέωση συμβολαίου...

Σπάει όλα τα ρεκόρ ο Κούγιας στη Λάρισα: Έδιωξε τον Ματάισεν μετά από 11 ημέρες

«Άνοιγμα» στους Βαρδινογιάννηδες έκανε ο Γιαννακόπουλος